Frans Banninck Cocqpenning voor ‘de’ pianoleraar van Nederland

Amsterdam – Op 31 oktober 2021 heeft Jan Wijn de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn grote artistieke en pedagogische verdiensten als pianist en hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Jan Wijn één van meest gewaardeerde pianopedagogen

Wijn is een van de meest gewaardeerde en succesvolle pianopedagogen van Nederland. Sinds 1967 is hij als hoofdvakdocent piano verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. In de zestig jaar dat hij les gaf leidde hij met gezag, humor en eigenzinnigheid piano-grootheden als Ronald Brautigam, Wibi Soerjadi, Ivo Janssen, Marietta Petkova, Hannes Minnaar en Lucas en Arthur Jussen op. Nationaal maar ook internationaal wordt Wijn geprezen voor zijn muzikale inzicht en voor zijn grote bijdrage aan de Nederlandse muziekwereld.

Ok jurylid bij vele grote concoursen

Naast zijn werk als pedagoog en concertpianist nam Wijn ook zitting in jury’s van nationale en internationale concoursen, en was hij jarenlang lid van de Raad van Advies van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. In 2009 is Wijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ter gelegenheid van zijn afscheid van het Conservatorium van Amsterdam ontvangt Jan Wijn de Frans Banninck Cocqpenning.

Frans Banninck Cocqpenning

De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan personen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam. Voor de penning komen ook mensen in aanmerking die uitzonderlijk grote prestaties voor Amsterdam hebben verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunstzinnig, politiek, economisch gebied met een landelijke of internationale uitstraling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img