15 C
De Bilt

Bestuurlijk Programma voor Uitgeest een feit

Uitgeest – Dinsdagavond 11 september hebben de fractievoorzitters van de PU, UVP en PvdA het bestuurlijk programma van de coalitie ondertekend. Dit bestuurlijk programma, met de toepasselijke naam ‘Samen bouwen aan Uitgeest”, heeft als doel om met de inwoners, de organisaties en de ondernemers Uitgeest vitaler en mooier te maken.

Coalitie

De afgelopen twee maanden is de coalitie met maatschappelijke organisaties en fracties in gesprek gegaan over dit programma en dat heeft geleid tot diverse aanpassingen in de conceptversie. Op dinsdagavond 18 september is het bestuurlijk programma op een openbare raadsinformatieavond gepresenteerd. In het collegeprogramma worden de onderwerpen meer concreet uitgewerkt.

Goede van Uitgeest

Het gemeentebestuur wil samen met alle inwoners, organisaties en ondernemers een balans zoeken tussen het behoud van het ‘goede van Uitgeest’ en de nieuwe ontwikkelingen. Die laatste zijn zaken zoals klimaatverandering, nieuwe gemeentelijke taken, krimp en groei, uitbreiding van spoor- en wegennet, de woningmarkt en de economie. De genoemde uitdagingen zijn verwoord in een twaalftal onderwerpen in het bestuurlijk programma. Het doel is te werken aan een toekomstbestendig Uitgeest met behoud van karakter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio