31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Bewaakte fietsenstalling op Van Stamplein, Hoofddorp, in afwachting van cameratoezicht

Hoofddorp – Op vrijdag 30 juli opent een tijdelijke bewaakte fietsenstalling op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. Deze wordt bewaakt door toezichthouders van de gemeente, van 08.00 uur in de ochtend tot 22.00 in de avond. Er is plek voor enkele tientallen (elektrische) fietsen, scooters en brommers.

Fietsenstalling op cameratoezicht

 Uiteindelijk komen er camera’s te hangen op het Van Stamplein. “Na een aantal serieuze incidenten en de diefstal van vele fietsen, hebben we besloten om hier camera’s op te hangen”, zegt burgemeester Schuurmans. “We kunnen dit niet zomaar overal doen. Er zijn een aantal bestuursrapportages over ernstige ongeregeldheden van de politie nodig, om van het Openbaar Ministerie een akkoord te krijgen dit te mogen doen.

Fietsendiefstal

We nemen dit heel serieus. De politie heeft gelukkig ook een verdachte van fietsendiefstal op kunnen pakken. Tot er camera’s hangen, kunnen bezoekers van Stadscentrum Hoofddorp hun fiets dus veilig kwijt in de bewaakte fietsenstalling.” Het cameratoezicht zal binnen een week of twee tot vier gerealiseerd zijn.

 Schuurmans benadrukt ook het belang van goede sloten op je fiets. “Vaak zijn het dure fietsen, maar met goedkope sloten. We zijn iets aan het bedenken waardoor we mensen met makkelijk te openen sloten kunnen waarschuwen. De toezichthouders gaan hier in ieder geval actief op wijzen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio