20.1 C
De Bilt

Bewoners aan de slag bij herinrichting De Koog

Uitgeest – Wikken en wegen, wat vinden we belangrijk? Werkgroep De Koog was de afgelopen maanden met elkaar in gesprek. De eerste stappen zijn gezet om te komen tot een ontwerp voor De Koog van de toekomst. Samen zijn de belangrijkste ingrediënten verzameld voor een schetsontwerp waar de werkgroep na de zomervakantie verder mee aan de slag gaat.

Op Koogsafari

In juni zijn de leden van werkgroep De Koog voor het eerste bij elkaar geweest en op safari gegaan. Op vier verschillende avonden bezochten ze de buurten: Vrijburglaan, Venstraten, Koogmidden en Koognoord. Tijdens een wandeling door de buurt zijn de mooie plekjes in kaart gebracht en is er gekeken naar verbeter- en aandachtspunten. Na afloop werden deze besproken.

Verzamelen uitgangspunten tijdens eerste workshop

Tijdens de eerste workshop op 5 juli zijn alle resultaten van de safari’s en die van de eerder in de wijk gehouden enquête gebundeld. De opdracht luidde: verzamel de belangrijkste en beste ingrediënten voor het programma van eisen en wensen. Hierin komen de uitgangspunten voor het definitieve ontwerp te staan. Houd daarbij in het achterhoofd het eindbeeld van ‘De Koog van de Toekomst’, namelijk:

Een duurzame en klimaatbestendige wijk. Een wijk met karakter, waar je met plezier woont, het fijn en veilig is om buiten te zijn en waar je elkaar ontmoeten kan. Een wijk met veel groen, duurzame materialen en energiezuinige oplossingen.

Een pittige opdracht maar aan het einde van de avond presenteerden leden van de werkgroep het resultaat aan de aanwezige raadsleden. De volgende stap is het maken van een schetsontwerp voor De Koog op basis van deze ingrediënten.

Van schetsontwerp naar definitief ontwerp

Na de zomervakantie bezoekt de werkgroep ter inspiratie eerst een voorbeeldproject van een duurzaam en klimaatbestendig ingerichte wijk. Daarna buigen de leden zich over het schetsontwerp, worden reacties verwerkt en in januari 2019 ligt er een voorlopig ontwerp ter inzage. Alle bewoners van De Koog kunnen hierop reageren. In mei 2019 neemt het college een besluit over het definitieve ontwerp.

Meer informatie en contact

Meer weten over het project en de planning? Alle resultaten inzien? Ga naar  www.uitgeest.nl/plannen-en-projecten/de-koog. Hebt u vragen, neem dan contact op met projectleider Marco van Beek: telefoon 088 909 7541 of e-mail: deKoog@uitgeest.nl.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio