15.6 C
De Bilt

Sluiting winkel Bijlmerplein

Bijlmerplein – vandaag, 25 maart 2021, is op last van burgemeester Halsema een publiek toegankelijke inrichting aan het Bijlmerplein gesloten. De sluiting geldt voor onbepaalde tijd op grond van overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Bijlmerplein

Eerder deze week werd bij de publiek toegankelijke inrichting, een winkel, aan het plein een handgranaat aangetroffen. Uit de politierapportage blijkt dat de handgranaat door een onbekend persoon was bevestigd aan de winkel. De politie heeft vastgesteld dat het om een echt explosief ging. Deze is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt.

De aanwezigheid van een explosief heeft de veiligheid van omwonenden, voorbijgangers en bezoekers ernstig in gevaar gebracht en de openbare orde in grote mate aangetast. Bij een ontploffing hadden er slachtoffers kunnen vallen. Daarnaast leveren incidenten met explosieven bij panden veel maatschappelijke onrust op. Om de openbare orde daarom onmiddellijk en blijvend te herstellen, heeft de burgemeester besloten om de winkel voor onbepaalde tijd te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio