13.9 C
De Bilt

Bijna 60.000 euro naar de haaien

Amstelveen – Bijna 60.000 euro (59.213 euro) voor het Shark Defense-project ‘Operation Apex Harmony’ van de internationale non-profit organisatie Sea Shepherd. Dat is de mooie opbrengst van de donatie-actie van New York Pizza. Van medio april tot begin augustus deden alle 177 vestigingen in Nederland hieraan mee. Hierbij werd steeds 1 euro door New York Pizza gedoneerd voor iedere aangeschafteVegan Shoarma Pizza en Vegan Veggie Pizza en kon de consument daarbovenop ook nog eens 1 euro extra doneren. “De haaienpopulatie daalt wereldwijd al jaren. Sea Shepherd wil via haar Shark Defense-campagne de illegale en onnodige slacht van haaien en de vernietiging van hun leefomgeving stoppen. Wij ondersteunen deze doelstelling en zijn blij dat we op deze manier de haaien kunnen helpen. Met heel veel dank aan onze klanten en partners”, aldus Philippe Vorst, directeur van New York Pizza.

 

Sea Shepherd-directeur Alex Cornelissen laat weten dat het gedoneerde bedrag een belangrijke bestemming krijgt. “Hiermee kunnen we onze schepen onderhouden en effectief inzetten om te voorkomen dat haaien onnodig de dood in worden gejaagd. Haaien zijn een onbegrepen diersoort, waarvan veel ondersoorten met uitsterven worden bedreigd. Vaak worden ze gevangen voor haaienvinnensoep of leverolie of ze eindigen per ongeluk als bijvangst in visnetten. In Liberia werken we bijvoorbeeld samen met de kustwacht en het Ministerie van Defensie om de kustwateren te beschermen tegen illegale haaienvangst. Afgelopen jaar werd door ons de Labiko 2 gearresteerd. Uit de scheepsdocumenten bleek dat dit ene schip verantwoordelijk was voor de vangst van meer dan 500.000 haaien per jaar. Zonder onze gezamenlijke acties zouden lokale haaienpopulaties in zeer korte tijd volledig zijn uitgeroeid. Het is van groot belang dat Sea Shepherd onder meer deze campagne kan voortzetten om de haaienpopulaties in de wateren rond Liberia te kunnen blijven beschermen.”


Bewust beleid in duurzaamheid


De donatie-actie van New York Pizza staat niet op zichzelf. Het bedrijf staat voor een bewust beleid in duurzaamheid en streeft ernaar om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien zijn alle pizza’s 100% natuurlijk en vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast wil New York Pizza nog dit jaar alle plastic verpakkingen naar de consument vervangen door 100% duurzame verpakkingen. Vorst: “Daarmee zijn we de eerste keten in Nederland die dit gaan bereiken. Zo kunnen we ook zelf iets doen om de vervuiling van de oceanen tegen te gaan.”


Vegan Pizza’s vallen in de smaak


De Vegan Pizza’s (Vegan Shoarma en Vegan Veggie) die sinds dit voorjaar te bestellen zijn, bleken een groot succes. Vandaar dat ze sinds 6 augustus vast in het assortiment zijn opgenomen. “Met dank aan onze partners ProVeg en de Vegetarische Slager die hebben meegeholpen bij de ontwikkeling van onze Vegan Pizza’s. We zien dat er een groeiende markt is voor vegan. Mensen gaan steeds bewuster om met hun lijf, het welzijn van dieren en het milieu”, aldus Vorst. Het vegan-assortiment is inmiddels uitgebreid met de Vegan Californian Veggie. Bovendien kunnen klanten op alle pizza’s vegan kaas doen en zo hun eigen vegan pizza samenstellen.


Nominatie Vegan Pizza voor Vegan Awards 2018


New York Pizza was de eerste bezorgketen in Europa die de Vegan Pizza, afgelopen voorjaar, introduceerde. Dat leverde de New York Vegan Pizza een nominatie op voor de Vegan Awards 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio