Blauwe Vlag met Groene Wimpel voor Jachthaven Uitgeest

Uitgeest – Ook dit jaar mag Jachthaven Uitgeest voor de 15e keer op rij de Blauwe Vlag met Groene Wimpel voeren. De Blauwe Vlag en Groene Wimpel zijn internationale kwaliteitskeurmerken. In Nederland zijn er 56 Stranden en 127 jachthavens die voldoen aan de eisen rond milieu, veiligheid en toegankelijkheid en daarmee de Blauwe Vlag met Groene Wimpel mogen voeren. ’We zijn we trots op dit keurmerk, aldus burgemeester Nieuwland van de gemeente Uitgeest. Bovendien vormt deze erkenning een mooie impuls voor het toerisme en recreatie in Uitgeest’’.

De jaarlijkse landelijke uitreiking gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen en in Uitgeest is er ook geen officieel moment. De locaties krijgen de vlag opgestuurd.

Blauwe Vlag voor veilige en schone jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is dé internationale onderscheiding die elk jaar wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. Criteria als  schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid zijn doorslaggevende factoren. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of er nog voldaan wordt aan de vereisten.

Groene Wimpel

Jachthaven Uitgeest ontvangt boven op de Blauwe Vlag ook de zogenoemde Groene Wimpel: een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag-jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Internationaal herkenningssymbool

Voor de toerist en recreant zijn de Blauwe Vlag en Groene Wimpel een internationaal herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. Een internationale jury van een onafhankelijke internationale milieuorganisatie (Foundation for Environmental Education, FEE uit Denemarken) kent deze vlaggen jaarlijks toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio