14.7 C
De Bilt

Gemeente Bloemendaal lanceert subsidie voor groene daken

Vanaf 1 juli kunnen inwoners van de gemeente Bloemendaal subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak. Een groen dak maakt de gemeente (nog) groener, zorgt voor meer biodiversiteit en helpt bij het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering. Zo vangt een groen dak regenwater af en werkt het verkoelend op hete dagen. De gemeente heeft in totaal €50.000 beschikbaar gesteld. Inwoners kunnen tot uiterlijk 1 december van dit jaar een subsidieaanvraag doen.

Bloemendaal nog groener maken

“Het klimaat verandert. We hebben steeds meer te maken met hoosbuien en hete zomers. Om ons hiertegen te wapenen, moeten we in actie komen. Bijvoorbeeld door te vergroenen. Veel mensen vervangen hun tegels al door groen. En ook een groen dak neemt aan populariteit toe. Met deze subsidie hopen we inwoners het laatste zetje te geven om ook voor een groen dak te gaan. Laten we met z’n allen Bloemendaal nóg groener maken!” aldus wethouder Henk Wijkhuisen.

Een groen dak: mooi én duurzaam

Een groen dak is een dak met plantjes erop. Mooi voor het oog én met voordelen voor de mensen die eronder wonen en hun leefomgeving. Een groen dak werkt isolerend, zorgt voor meer biodiversiteit en vangt regenwater af.

De subsidie is bedoeld voor het vergroenen van daken van bestaande woningen in de gemeente Bloemendaal. De subsidie kan niet worden gebruikt voor een nog te bouwen woning of voor het dak van een losstaande garage, carport of schuur. Alle voorwaarden en meer informatie over de subsidie: bloemendaalzetstappen.nl/groendak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio