10.5 C
De Bilt

Blue Water App: nieuw reserverings- en betaalsysteem voor schippers

Zaanstad – De gemeente Zaanstad voerde vanaf 1 januari 2021 Blue Water app in, een nieuw reserverings- en betaalsysteem in voor schippers. Om te reserveren en betalen is de speciale Blue Water app gemaakt. Met deze app kunnen schippers simpel, via hun smartphone of computer, een ligplaats reserveren en hun liggeld betalen.

Liggeld

De Blue Water app geeft de gemeente ook informatie over wie of welke organisatie hoe lang aan een kade of steiger ligt en of het liggeld betaald is. Het liggeld dat de gemeente ontvangt, wordt gebruikt om het beheer en het onderhoud van de ligplaatsen te betalen.

Blue Water app voor:

  • Beroepsvaart op een aantal steigers in het centrum van Zaandam (Bodecentrum west, Houthavenkade en A.I.-steiger bij het Hembrugterrein)
  • Kleine rondvaartboten tot 25 meter die aanleggen bij de kades van de Zaanse Schans
  • Vaste ligplaatshouders van recreatievaartuigen (Zaanweg en Zuideinde in Wormerveer en de Noordervaartdijk in Krommenie)

Meer informatie

Meer informatie over de voorwaarden, tarieven en reservering/beëindiging kaderuimte is te vinden op de website van de afdeling Havens & Vaarwegen van de gemeente Zaanstad. Zoekterm: reservering/beëindiging kaderuimte recreatievaartuigen. De vaste ligplaatshouders van recreatievaartuigen ontvingen al een brief om ontbrekende gegevens aan te leveren.

Betalen

Beroepsvaartschepen die gebruik willen maken van de steigers en kades in het centrum van Zaandam kunnen dit aanvragen via e-mail. onder vermelding van reservering kade en periode. Betalingen van het liggeld gaat via de Blue Water App professional, die geïnstalleerd moet  worden op de smartphone. De activatiecode wordt verstrekt door de afdeling Havens & Vaarwegen.

Eenvoudig via betaallink

Vaste ligplaatshouders van recreatievaartuigen krijgen een betaallink toegestuurd, waarmee zij hun liggeld kunnen voldoen via een bankoverschrijving via het internet. De rondvaartexploitanten op de Zaanse Schans horen de Blue Water App professional te installeren op de smartphone om een reservering en betalingen te kunnen doen. Zij worden uitgenodigd voor een sessie waarin de werkwijze wordt uitgelegd.

Tarief

Het tarief berekent Zaanstad aan de hand van de scheepslengte en de tijd die het schip hier ligt. De reservering is pas definitief na toestemming van de afdeling Havens & Vaarwegen van de gemeente Zaanstad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio