22.4 C
De Bilt

Bollenstreek door drukte nu beperkt toegankelijk

Hillegom/Lisse/Teylingen – Gisteren was het veel te druk in de Bollenstreek. Ondanks het verzoek om niet naar de Bollenstreek te komen, waren er toch veel bezoekers. De 1,5 meter kon regelmatig niet in acht worden genomen. De Bollenstreek zal daarom de komende Paasdagen gedeeltelijk toegankelijk zijn. Wegen tussen de bollenvelden worden afgesloten. De afsluitingen gelden voor gemotoriseerd verkeer en sportfietsen (zoals wielrennen en mountainbiken). Mocht het in de loop van de dag wederom te druk worden, dan gelden de afzetting ook voor fietsers en wandelaars. Dit geldt niet voor bewoners. Doorgaande wegen zijn niet afgesloten.

Uit de bol in de Bollenstreek

De burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen laten weten teleurgesteld te zijn, dat ondanks herhaaldelijk verzoek om niet te komen, het dan toch te druk is. ‘We snappen dat mensen graag naar de Bollenstreek komen in deze tijd. Maar het kan echt niet in deze coronacrisis. Blijf dicht bij huis. Die 1,5 meter is zo belangrijk. Wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor het indammen van het virus en dat de gezondheidszorg aan iedereen de zorg kan blijven bieden die nodig is.

Mensen worden met klem verzocht om Pasen zoveel mogelijk met het eigen gezin of huisgenoten te vieren. Een frisse neus halen kan, maar blijf zoveel mogelijk in de buurt van je eigen huis. Vermijd plekken waarvan je kunt verwachten dat het druk is en houd 1,5 meter afstand. Gebruik je gezond verstand.

Boetes bij overtreding regels

Handhavers letten komend weekend extra op of iedereen zich aan de regels houdt. Zij kunnen dit weekend daarom boetes uitdelen. Dit doen zij als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio