25.7 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

Bomen aan Raadhuisstraat in Landsmeer worden niet gekapt

Vandaag, op maandag 16 mei, heeft de gemeente Landsmeer besloten dat de bomen aan de Raadhuisstraat niet worden gekapt. Besloten is om het straatwerk rondom de bushalte aan de straat te herstellen. Dit biedt een kortetermijnoplossing voor de onveilige situatie voor voetgangers die daar nu is ontstaan.

Bomen Raadhuisstraat

Onlangs heeft de gemeente Landsmeer aangekondigd drie bomen aan de Raadhuisstraat te kappen, omdat met name rondom de bushalte aan de straat veel wortelopdruk is ontstaan. Dit leidt tot een gevaarlijke situatie voor voetgangers. De bushalte wordt dagelijks veel gebruikt, waardoor er vaak mensen lopen die het ongelijke straatwerk niet kunnen vermijden.

Bewoners hechten aan de bomen

Het belang dat de inwoners van gemeente Landsmeer hechten aan deze bomen, blijkt groot. Burgemeester Léon de Lange heeft daarom besloten om de bomen aan de Raadhuisstraat niet te kappen en de boomwortels te laten zitten. Het straatwerk rondom de bushalte zal worden hersteld. Dit betreft een oplossing voor de korte termijn, omdat de verwachting is dat iedere drie à vijf jaar het straatwerk opnieuw hersteld zal moeten worden. Het is vervolgens aan een volgend college om een besluit te nemen hoe dit vraagstuk structureel kan worden opgelost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio