9.9 C
De Bilt

Bouw wissellocatie scholen Heemstede kan van start

10 januari ondertekende wethouder Anneke Grummel van de gemeente Heemstede de overeenkomst voor wissellocatie scholen met Adapteo, leverancier van tijdelijke schoollokalen. De Nicolaas Beetsschool was hier ook bij aanwezig als eerste school die de wissellocatie in gebruik neemt. Door het ondertekenen van de overeenkomst gaat de bouw van de locatie nu echt van start. Een mijlpaal in de jarenlange zoektocht naar een geschikte locatie. De tijdelijke wissellocatie komt voor circa zes jaar op softbalveld 2 van RCH Pinguïns.

Toekomstbestendige schoolgebouwen dankzij wissellocatie

Wethouder Anneke Grummel: “Ik ben blij dat we nu echt van start kunnen. Met de bouw van de wissellocatie starten we met het realiseren van toekomstbestendige schoolgebouwen waarin de kinderen met een gezond klimaat onderwijs krijgen.”

“Adapteo is verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan de realisering van deze locatie voor het Heemsteedse onderwijs.

Dit past helemaal in de doelstelling van het bedrijf om een bijdrage te willen leveren aan maatschappelijke opgaves”, aldus de algemeen directeur Philippe Pfeiffer.

Het nieuwe schooljaar in een nieuw gebouw

De planning is om de wissellocatie na de zomervakantie gereed te hebben. Dat betekent dat de Nicolaas Beetsschool vanaf het nieuwe schooljaar de locatie in gebruik neemt en de sloop van het huidige gebouw kan starten. Volgens de voorlopige planning kan de volgende school na de herfstvakantie in 2025 de locatie gebruiken .

Kirstin van den Berg, directeur Nicolaas Beetsschool: “De Nicolaas Beetsschool is blij met deze stap want nu komt de realisering van de nieuwbouw voor de school weer een stap dichterbij.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio