14.7 C
De Bilt

“Bouwmeester” adviseert gemeente over ruimtelijke kwaliteit

Uithoorn – Donderdag 29 maart ondertekende wethouder Jan Hazen namens de gemeente Uithoorn een dienstverleningsovereenkomst met Stichting MOOI Noord-Holland. De organisatie, onafhankelijk en niet-commercieel, voorziet Noord-Hollandse gemeenten van adviescommissies en adviseurs op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie. In de overeenkomst is vastgelegd dat Daniël Peters als bouwmeester Uithoorn zal adviseren over de ruimtelijke kwaliteit. Deze taak werd voorheen uitgevoerd door de Welstandscommissie.

Sinds de inwerkingtreding van de Omgevingswet per 1 januari 2024 zijn gemeenten vrij in de wijze waarop zij adviseren over de ruimtelijke kwaliteit. Waar voorheen de Welstandscommissie adviseerde over de ruimtelijke kwaliteit van omgevingsvergunningen, zal voortaan de bouwmeester deze taak op zich nemen. Bouwmeester Daniël Peters wordt in een vroeg stadium betrokken bij de plannen en deelnemen aan de omgevingstafels waar de belangen van verschillende partijen integraal worden afgewogen.

Ondertekening door gemeente Uithoorn

Hoewel de bouwmeester al per 30 januari is benoemd, maakte Uithoorn van de ondertekening van de dienstverleningsovereenkomst een feestelijke gelegenheid voor nadere kennismaking.

1 REACTIE

  1. Zou dat het verschil gaan maken? Na decennia lang Uithoorn volproppen met buitenproportionele gedrochten onder het mom van “dorps”?
    Uithoorn is een buitenwijk van Amsterdam geworden, wat een dorp is en hoe dat er uitziet weet geen mens meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio