15 C
De Bilt

Bouwplannen voor Tony’s Chocolonely Chocolate Circus Zaanstad

Zaandam – Het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Zaanstad staat positief tegenover de plannen die Tony’s Chocolonely heeft voor een chocoladefabriek met achtbaan, Tony’s Chocolonely Chocolate Circus (TCCC), in Zaanstad. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Wessel Breunesse: “De plannen die Tony’s Chocolonely met ons heeft gedeeld zien er goed uit en zijn een verrijking voor Zaanstad.

Bouw wel onder voorwaarden

Wel stellen we een aantal voorwaarden. Zo willen we dat het rijksmonument Pakhuis De Vrede geheel behouden blijft, inclusief de silo. Ook moeten er aanvullende manieren van vervoer komen om de verwachte drukte aan te kunnen, zoals vervoer over water.” De plannen worden nu voorgelegd aan de gemeenteraad met de vraag om een zienswijze te geven. Bij een positieve zienswijze, zal het bedrijf later dit jaar een officiële vergunningaanvraag doen.

Werkgelegenheid door Tony Chocolonely

Hans Krieger, wethouder MAAK (gebiedsontwikkeling): “De zienswijze door de raad is een belangrijke volgende stap in dit traject. De komende jaren wordt de Achtersluispolder getransformeerd van een bedrijventerrein naar een wijk waar wonen, werken en recreëren prachtig samenkomen. De komst van Tony’s Chocolonely is een krachtige impuls en zorgt daarnaast voor werkgelegenheid. Dat is – zeker in deze economisch zware tijden – ontzettend belangrijk.”

Chocoladefabriek met een missie en een achtbaan

Tony’s Chocolonely wil het Rijksmonument De Vrede samen met de daarnaast gelegen bedrijfshal van Lotgering transformeren naar Tony’s Chocolonely Chocolate Circus (TCCC), een chocoladefabriek met een missie en een achtbaan. In dit gebouw vestigt Tony’s Chocolonely zijn nieuwe hoofdkantoor, samen met horeca en een winkel. Ook is er ruimte voor bedrijven die een zelfde ambitie en missie nastreven als Tony’s Chocolonely. “Met het TCCC maken we bezoekers bewust van de misstanden in de cacao-industrie en krijgen zij een ware chocolade experience. Van ‘bean to bar’ nemen we bezoekers mee langs elke stap van de keten en vragen daarmee extra aandacht voor onze missie: samen chocolade 100% slaafvrij maken. Als klap op de vuurpijl kunnen bezoekers een rondje maken in de achtbaan!”, aldus Chief Chocolate Officer Henk Jan Beltman.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio