Boxruimte Wibautstraat gesloten voor 9 maanden

Zaandam – Vrijdag 12 november is een boxruimte aan de Wibautstraat in Zaandam gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet, voor de duur van 9 maanden.

Onderzoek naar harddrugs

In juni deed de politie onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Hierbij werd een mogelijke deal waargenomen en zijn meerdere personen staande gehouden. Uit de staande houding bleek dat er daadwerkelijk cocaïne was verkocht en werd de dealer aangehouden. Naar aanleiding hiervan is zijn boxruimte aan de Wibautstraat doorzocht en werd ruim 41 gram MDMA en ruim 260 gram cocaïne aangetroffen. Daarnaast lag er een weegschaal, gripzakjes en administratie.

Boxruimte

Om te voorkomen dat de dealer weer de fout in gaat heeft de burgemeester een last onder dwangsom opgelegd. De boxruimte is gesloten om te voorkomen dat de ruimte opnieuw wordt gebruikt als verkoop-, aflever-, of opslagruimte voor verdovende middelen. Met de sluiting wordt ook het gevaar op verstoring van de openbare orde weggenomen. Denk daarbij aan ripdeals, inbraken en geweldsdelicten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img