15.6 C
De Bilt

Burgemeester ondertekent convenant met Meld Misdaad Anoniem

Zaanstad – Burgemeester Jan Hamming ondertekent vrijdag 7 september een convenant tussen de gemeente Zaanstad en Meld Misdaad Anoniem (M.). Het is de aftrap van een intensieve samenwerking tussen beide partijen. Namens M. zal directeur Titus Visser zijn handtekening zetten. 

Convenant

Zaanstad krijgt door de ondertekening toegang tot de anonieme meldingen die binnenkomen via M. Hiermee wordt de informatiepositie op het gebied van bestrijding van ondermijnende criminaliteit versterkt. Ook kunnen bijvoorbeeld uitkerings- en woonfraude effectiever aangepakt worden; burgers kunnen vermoedens daarvan nu volledig anoniem –via M.- met de gemeente delen.

Campange meldingsbereidheid

Daarnaast starten de gemeente en Meld Misdaad Anoniem een campagne om de meldingsbereidheid in Zaanstad te vergroten. Er wordt daarbij specifiek gekeken naar welke problemen er lokaal spelen en hoe potentiële melders bereikt kunnen worden. De focus hierbij ligt op de aanpak van drugscriminaliteit.

Ondertekening in voormalige drugswoning


Het tekenmoment zal plaats vinden in een woning waar een hennepplantage in zat. Dankzij een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem heeft het hennepteam van de politie deze plantage ontdekt en ontmanteld. Na een tijdelijke sluiting door de gemeente zal Parteon het pand vervolgens snel weer verhuren aan een nieuwe huurder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio