18.3 C
De Bilt

Gemeente Castricum presenteert plannen voor nieuw natuurgebied langs N203

De gemeente Castricum heeft vorige week haar plannen onthuld voor de ontwikkeling van een nieuw natuurgebied langs de N203, de Provinciale weg tussen Limmen en Uitgeest. Met een indrukwekkende oppervlakte van circa 3,5 hectare zal dit gebied een recreatieve wandelroute van ongeveer 1,2 kilometer rondom het dorp bieden. De werkzaamheden aan dit natuurgebied worden naar verwachting eind 2023 gestart.

Vergroening en recreatieve mogelijkheden

Het wandelpad strekt zich uit van het Park Castricummer Hout, langs de voetbalvelden van FC Castricum, tot aan de volkstuintjes. Het natuurgebied zal een prachtige combinatie zijn van waterpartijen en (moeras)bos, en zal dienen ter vergroening van de gemeente.

Toegevoegde waarde voor Castricum

Het nieuwe natuurgebied langs de N203 belooft een waardevolle aanwinst te worden voor de recreatieve mogelijkheden in Castricum, terwijl het tegelijkertijd de biodiversiteit van de gemeente vergroot. Het biedt zowel de bewoners als bezoekers de gelegenheid om te genieten van de ongerepte natuurlijke schoonheid die gemeente te bieden heeft.

“We zijn erg blij om onze plannen voor dit prachtige natuurgebied te presenteren,” aldus wethouder Valentijn Brouwer. “Met deze ontwikkeling versterken we niet alleen de natuurlijke omgeving van onze gemeente, maar creëren we ook een fantastische plek voor recreatie en ontspanning voor onze inwoners en toeristen. We kijken ernaar uit om de werkzaamheden eind volgend jaar van start te laten gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio