15.6 C
De Bilt

Circulair en groen Buiteneiland 10 november projectnote ingedient

Amsterdam – Op dinsdag 10 november, heeft het college van B en W de projectnota van Circulair en groen Buiteneiland, het sluitstuk van IJburg, vrijgegeven voor inspraak. De aanleg van Buiteneiland gebeurt volledig circulair en er komt veel ruimte voor de natuur, sport, recreatie en cultuur. Als Buitenland af is, heeft de stad er een nieuw park ter grootte van het Vondelpark bij. Vanaf vandaag kunnen amsterdammers reageren op de plannen.

Circulair en groen Buiteneiland

Buiteneiland krijgt een oppervlakte van 45 hectare en biedt straks ruimte aan natuur en (maatschappelijke) voorzieningen zoals 5,5 hectare sportvelden, kunst en cultuur. In de plannen wordt rekening gehouden met de bouw van maximaal 500 woningen op het eiland.  

Wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ontwikkeling): “Buiteneiland wordt een eiland met een sterk natuurlijk karakter. Het eiland wordt circulair aangelegd met hergebruikte grond uit andere delen van de stad. Door die manier van land maken kost de aanleg meer tijd: in totaal ongeveer 20 jaar, maar gedurende deze tijd worden er wel steeds delen opgeleverd voor gebruik. Na voltooiing van Buiteneiland is Amsterdam een park rijker, waar alle Amsterdammers van kunnen genieten.”

Samen vormgeven

Participatie van Amsterdammers heeft een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Buiteneiland: het college wil het eiland samen met Amsterdammers vormgeven. Daarom komen er in elke fase consultatierondes met omwonenden, toekomstige gebruikers, belanghebbenden, en geïnteresseerden. Nu ligt het plan eerst ter inzage en kunnen er inspraakreacties en zienswijzen worden ingediend. De inspraakperiode loopt van 10 november tot en met 21 december 2020. Na die periode worden de ingekomen reacties verwerkt in een nota van beantwoording en waar mogelijk verwerkt in het plan. Daarna wordt het nogmaals voorgelegd aan het college van B en Wvoor beoordeling en definitieve vaststelling in het voorjaar van 2021.

IJburg voltooid

Buiteneiland is onderdeel van de ontwikkeling van de tweede fase van IJburg, waarvan

Centrumeiland en Strandeiland ook deel uitmaken. De aanleg van Buiteneiland start in 2022/2023. Het eiland is het laatste van de IJburgarchipel in het Markermeer. Na realisatie is IJburg voltooid en is er een volwaardig stuk stad bij gebouwd. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio