21.5 C
De Bilt

College op bezoek bij Dagelijks Onderhoud

Uithoorn – Vorige week dinsdagmiddag kwam het college op werkbezoek bij het team Dagelijks Onderhoud van de gemeente Uithoorn. Althans dat dacht het college. Na een boeiende presentatie over de werkzaamheden van het team op de gemeentewerf werd het college aan het werk gezet.

Werkbezoek

Het college ging deze keer op werkbezoek bij de gemeentewerf van Uithoorn. Daar werken de medewerkers van het Dagelijks Onderhoud, zij voeren het beheer en onderhoud van de openbare ruimte uit. Dit is onderverdeeld in riolering en wegen, groen en spelen, afval en reiniging, openbare verlichting en verkeersregelinstallaties. Het college werd door een presentatie aan de hand meegenomen hoe bijvoorbeeld de gladheidbestrijding en de meldingen over de buitenruimte zoals riolering, openbare verlichting en afval worden ingezet. Zij hebben ook een blik kunnen werpen op de digitale wereld achter alle praktische werkzaamheden in de buitenruimte.

Collegeleden aan de slag voor Dagelijks Onderhoud. Foto: Communicatie gemeente Uithoorn

Na de presentatie werd het college aan het werk gezet. In goede beschermende kleding gingen de burgemeester Pieter Heiliegers, wethouders Ferry Hoekstra, Jan Hazen en José de Robles en de gemeentesecretaris Karin Wegewijs op stap om hulststruikjes te planten op de dijk langs de geluidswal ter hoogte van Aan de Kant/Zijdelweg.

Collegeleden aan de slag voor Dagelijks Onderhoud. Foto: Communicatie gemeente Uithoorn

Helaas zat het weer niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Het college was unaniem erover eens dat het goed is om zelf een keer te ervaren wat dagelijks onderhoud doet in onze gemeente. “Het is verrassend hoe veel en hoe divers het werk is,” aldus een van de collegeleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio