14.2 C
De Bilt

Crisisnoodopvanglocatie sporthal de Spatter gaat verhuizen

Sinds begin maart fungeert de sporthal aan de Spatterstraat in Wormer als crisisnoodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Deze locatie wordt gerund door de regio Zaanstreek Waterland en fungeert als hub om vluchtelingen vanuit hier eerste opvang te bieden, waarna zij verder kunnen naar woonlocaties voor de langere termijn. De hub-functie in sporthal De Spatter gaat uiterlijk 15 juli dicht en zal verhuizen naar een alternatieve locatie binnen Zaanstreek Waterland.

Impact op gehele omgeving

De crisisnoodopvang in sporthal De Spatter heeft dan ongeveer 5 maanden dienst gedaan als crisisnoodopvang. Gemeenten Oostzaan en Wormerland zijn trots dat zij dit hebben kunnen doen. Tegelijkertijd heeft het sluiten van de sporthal voor scholen en verenigingen impact gehad. Het is van belang dat de scholen en verenigingen na de zomervakantie weer hun reguliere activiteiten in de sporthal op kunnen pakken. Daarom is er de afgelopen weken met de regio gemeenten nagedacht over een verhuizing naar een nieuwe locatie. Deze nieuwe locatie is nog in ontwikkeling, zodra hier meer over bekend is, zal dit bekend gemaakt worden.

Van sporthal naar crisisnoodopvang

Er is ongelofelijk hard gewerkt om vluchtelingen uit Oekraïne in de Spatter in Wormer op te vangen. Door medewerkers van de gemeenten die in eerste instantie 24 uur per dag aanwezig waren. Door vele vrijwilligers, zoals tolken, Rode Kruis en door inwoners die heel veel spullen gedoneerd hebben. Door professionals die zorgden voor beveiliging, catering en schoonmaak. En door de (veiligheids)regio Zaanstreek Waterland die extra handen heeft geboden om deze locatie te draaien na de opstartfase. En niet op de laatste plaats, de flexibiliteit die de scholen en verenigingen hebben geboden zodat de sporthal als crisisnoodopvanglocatie dienst kon doen.

Burgemeester Polak: “Onze 2 gemeenten zijn relatief klein. Dan is het mooi om te zien dat je door samen te werken ver kan komen.”

Burgemeester Michel: “Ik ben ontzettend trots dat we dit met zo veel verschillende partners konden doen. En ik vind het heel fijn dat we de hub kunnen verhuizen naar een plek binnen de regio. De kennis en werkwijze die is ontwikkeld blijft zo behouden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio