5.9 C
De Bilt

COA neemt voormalige Crowne Plaza hotel volgende week in gebruik

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) neemt binnenkort het voormalige Crowne Plaza hotel in Hoofddorp in gebruik. De verwachting is dat de eerste bewoners rond 15 maart 2023 arriveren. De komende vijf jaar verhuurt de gemeente het hotel tijdelijk aan het COA en zullen hier asielzoekers en statushouders (asielzoekers die al een verblijfsvergunning hebben gekregen) opgevangen worden. De gemeente Haarlemmermeer biedt in het pand tegelijkertijd woonruimte aan bijzondere doelgroepen, zoals statushouders, spoedzoekers, studenten en jongeren.  

Ontwikkeling Stationsgebied Hoofddorp

De gemeente Haarlemmermeer heeft in december 2022 het Crowne Plaza hotel gekocht in het kader van toekomstige ontwikkeling van het Stationsgebied Hoofddorp. Daarnaast kan de gemeente met de aankoop van dit pand een belangrijke maatschappelijke opgave realiseren: het opvangen van bijzondere doelgroepen.  

Opvang vluchtelingen in Crowne Plaza hotel

De gemeente Haarlemmermeer heeft in de afgelopen periode, zonder overlast en klachten, al duizenden vluchtelingen opgevangen: uit Oekraïne, maar ook asielzoekers uit andere landen. Met de tijdelijke verhuur van het voormalige Crowne Plaza hotel aan het COA, biedt de gemeente onderdak aan asielzoekers, statushouders, spoedzoekers, studenten en jongeren. Bovendien houdt de gemeente de regie op de locatie en de periode van opvang, in eigen hand.  

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio