20.7 C
De Bilt

Dag van de Scheiding: extra aandacht hulp bij scheiding

De gemeente Aalsmeer besteedt rond de Dag van de Scheiding (10 september) extra aandacht aan de hulp die er is voor kinderen en volwassenen. Jaarlijks gaan namelijk ongeveer 30.000 stellen uit elkaar en krijgen ongeveer evenveel kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden.

Scheiding hakt er soms aardig in

“Een scheiding kan veel negatieve consequenties hebben. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor hun kinderen. Dit kan zich bij kinderen op verschillende manieren uiten. Slechter slapen, minder goed presteren op school en baldadig gedrag”, zegt wethouder jeugd Bart Kabout. “Zo’n 60% van de jongeren in de jeugdbescherming en 45% in de jeugd- en opvoedhulp komen uit een scheidingssituatie. We willen ouders en kinderen steunen om problemen en escalaties te voorkomen”.

Cursussen en bijeenkomsten

De gemeente Aalsmeer werkt samen met verschillende partners om hulp te bieden. Dat kan op ieder moment: als er vaak ruzie is, stellen overwegen om te gaan scheiden of als zij al in scheiding liggen. Zijn er vragen rondom het uit elkaar gaan, bijvoorbeeld over wat er allemaal bij komt kijken? Dan kunnen bijvoorbeeld de maatschappelijk werkers van Participe Amstelland hierbij helpen met een (telefonisch) spreekuur.

Kinderen tijdens en scheiden

Niet alleen ouders, maar ook kinderen kunnen vragen hebben bij het uit elkaar gaan en verlangen naar steun van vader of moeder. Om hierbij te helpen is er bijvoorbeeld Dappere Dino’s van Levvel, een cursus van 12 bijeenkomsten waarin kinderen middels een handpop leren er mee om te gaan.

Meer informatie en het volledige aanbod

Het volledige hulpaanbod is te vinden op aalsmeer.nl/echtscheiding. Wilt u meer informatie over scheiden met kinderen? Dan kunt u terecht op aalsmeer.nl/scheidenmetkinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio