12.7 C
De Bilt

Woningen De Rietkraag en Cube Houses feestelijk opgeleverd

Uithoorn – Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk in Uithoorn is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag. Met het project zijn onder meer 8 unieke Cube House woningen ontwikkeld. Donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd.

De Rietkraag

De ontwikkeling is uitgevoerd door Projectontwikkelaar VORM (Rotterdam), realisatie door Bolton bouw (Woerden) en civiele werkzaamheden door Reimert Infra (Almere). Projectleider-ontwikkelaar Arno de Haans van Projectontwikkelaar Vorm: “Het project de Rietkraag bestaat uit 42 energiezuinige woningen, uiteenlopend van betaalbare starterswoningen en tot vrijstaande villa’s. Hiermee is een zeer gemengde uitbreidingswijk ontstaan van de woonkern De Kwakel.” Opvallend zijn de aansprekende architectuur met rieten kappen en de opnieuw ingerichte boomgaard. “De boomgaard is echt geïntegreerd in het project; een mooie plek voor ontspanning en recreatie.”

Cube House-woningen

De Cube House-woningen zijn speciaal ontworpen; uitgangspunt was dat zij betaalbaar moeten zijn, geschikt voor starters op de woningmarkt. Gekozen is voor een zeer korte oplevertijd, met veel ruimte voor de nieuwe bewoner om de afbouw en inrichting zelf uit te voeren, al dan niet geholpen door familie, vrienden en kennissen. De woningen zijn volledig van hout en hebben een eenvoudige constructie. Met hun moderne uitstraling voldoen ze aan alle geldende normen en regels. De Cube House-woningen zijn met bouwbedrijf Vink Bouw en architectenbureau Wubben Chan ontwikkeld, in samenspraak met de jonge kopers zelf. “We hebben dit unieke project speciaal bedacht om starters aan een betaalbare woning te helpen”, aldus initiatiefnemer Ernst Bouma van Vink Bouw.

Welkome aanvulling

Wethouder Jan Hazen van de gemeente Uithoorn is bij met de oplevering. “Vandaag worden de laatste woningen van De Rietkraag III en de Cube House-woningen opgeleverd; de komende periode wordt gebruikt om het gebied verder woonklaar te maken. Veel van de nieuwe bewoners komen uit Uithoorn en De Kwakel zelf. De woningen zijn een welkome aanvulling op het woonaanbod in de gemeente Uithoorn; zij bieden de mogelijkheid voor meer doorstroming, wat ook het bestaande woningvoorraad ten goede komt. Als gemeente zijn we daar erg blij mee.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio