15.8 C
De Bilt

De Scheg: fysiotherapie en tandarts tekenen voor meer ruimte

Uithoorn – De sloop en nieuwbouw van sporthal De Scheg in Uithoorn biedt, naast veel ongemak voor de bedrijven die direct aan de sporthal grenzen, ook kansen. Fysiotherapie Martine Mulder en tandartsenpraktijk Mulder konden na goed overleg met de gemeente extra ruimte aankopen en hun praktijken zo toekomstbestendig maken. Voor alle partijen was het ondertekenen van de overeenkomst op 7 mei dan ook een feestelijk moment.

Sloop niet onopgemerkt

Dat de sloop van de oude sporthal De Scheg is gestart is voor de eigenaren van de aangrenzende bedrijfpanden zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan. De muren trillen soms en door het vinden van onverwachts asbest is het heiwerk verplaatst en zijn afspraken met cliënten verzet.

Positieve kanten aan nieuwbouw

Toch zien de fysiotherapeut en tandarts ook de positieve kant van het nieuwbouwproject in. Door in gesprek te blijven met de gemeente was er ruimte om ook naar de wensen voor de bedrijfspanden te kijken. Zo kon er naar mogelijkheden worden gezocht binnen het ontwerp. De tandartspraktijk koopt met het tekenen van de overeenkomst een gang aan die voor de nieuwe sporthal niet meer nodig is. De fysiotherapiepraktijk tekent voor uitbreiding met een extra oefen- en trainingsruimte, waarvan de bouw gelijktijdig met de nieuwbouw van de MFA wordt meegenomen.

Positieve bijdrage aan welzijn en gezondheid

Ook wethouder Jan Hazen is blij met deze ontwikkeling. Hij benadrukt dat niet alleen de sporthal en het buurtcentrum straks bijdragen aan een positieve gezondheid van de inwoners van Uithoorn, maar dat aanbod van goede en vooruitstrevende gezondheidszorg voor de gemeente net zo belangrijk is en zeker wordt gewaardeerd.

Project Nieuwbouw De Scheg / ‘t Buurtnest

Meer informatie over het project De Scheg en ‘t Buurtnest vindt u op de website Uithoorndenktmee.nl onder het kopje projecten. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van berichten rondom het project. De nieuwbouw van MFA Zijdelwaard wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio