10.6 C
De Bilt

De Smaak van Heemstede FOODBOX helpt lokale winkeliers

Heemstede – Lokale winkeliers maken samen met vrijwilligers een vuist tegen het coronavirus in Heemstede. Onder de naam ‘De Smaak van Heemstede’ bieden deze speciaalzaken een FOODBOX aan vol heerlijke en eerlijke lekkernijen die op bestelling voor de deur op de stoep wordt bezorgd. Door korte ketens te gebruiken wordt bovendien een duurzame bijdrage geleverd aan het milieu.

Uitzonderlijk tijd vraagt om uitzonderlijke initiatieven

In uitzonderlijke tijden ontstaan vaak de mooiste nieuwe initiatieven. Iedereen is op één of andere manier gedupeerd en geraakt door het cornavirus. Werk (en inkomen) dat wegvalt, kinderen die van school thuis moeten blijven, sociale isolatie en zorg om de gezondheid van je omgeving, je eigen gezin en kwetsbare ouders. Sommigen hebben nauwelijks nog (of geen) werk en anderen juist de klok rond werken. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen lokale winkeliers hun mooie, vaak lokaal geproduceerde waar niet kwijt.

FOODBOX van lokale winkeliers

Om in Heemstede een vuist te maken tegen de coronacrisis hebben Slagerij Vreeburg, Keurslager Peter van der Geest, Boulangerie Oscar, Traitteur De Pasta Box, Alexanderhoeve kaas, GrapeDistrict, Brantjes Wijn, Menno Vreeburg Catering en ‘goede buur’ De Kroon Horecavers uit Haarlem zich verenigt. Samen bieden deze speciaalzaken een FOODBOX vol heerlijke en eerlijke lekkernijen aan die op bestelling thuis wordt bezorgd. Ze worden daarbij geholpen door de ‘vrienden’ restaurant De Heerlijkheid, Retail Republic en Van Assema Drukkerij.

Initiatief van Esmée Beekman

Initiatiefnemer Esmée Beekman: “Als Heemstedenaar en ‘food fan’ heb ik belangenloos het fantastische landelijk initiatief #supportyourlocalsNL omarmt. Samen met lokale winkeliers stellen wij onder de naam ‘De Smaak van Heemstede’ met veel liefde overheerlijke FOODBOXEN samen waar iedereen blij van wordt. Zo helpen wij onze ondernemers die in deze moeilijke tijd omzet zien wegvallen de crisis door. En door korte ketens tussen consument en producent te hanteren leveren we bovendien een duurzame bijdrage aan het milieu.”

FOODBOX vol lekkers

In de box zitten bijvoorbeeld brood, kaas, vlees, noten, olijfolie, wijn, soep, pasta of aardappelen en groente van lokale telers. Vers en super lekker. Omdat we nu wat minder buiten komen zit bovendien in elke FOODBOX een Heemsteedse ‘binnenblijfkleurplaat’ van de befaamde Haarlemse tekenaar Eric Coolen. Vóór dinsdag 16:00 uur geplaatste bestellingen worden op donderdag na 16:00 uur op de stoep voor de deur bezorgd.

Hoe kan jij helpen?

Woon je in Heemstede, Bennebroek, Aerdenhout, Cruquius of Zwaanshoek? Bestel dan de De Smaak van Heemstede FOODBOX op www.esmeebeekman.nl/foodbox. Of geef er een cadeau aan iemand waar je nu niet zelf op bezoek kunt gaan. Of vertel het verder en informeer je familie, buren en vrienden over dit intiatief. Want je bent Heemstedenaar als… #supportyourlocalsNL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio