9.4 C
De Bilt

Denk mee over de Milieustraat van de Toekomst!

Hoe mooi zou het zijn wanneer de milieustraat in de toekomst een plek is waar ateliers, repaircafés, (kringloop)bedrijven en afvalinzameling bij elkaar komen om ons te helpen onze spullen een tweede leven te geven. Of een tweede eigenaar? Want brengt u wel eens iets naar het grofvuil, dat misschien nog best opgeknapt kan worden? Een apparaat dat eigenlijk met een kleine reparatie nog jaren mee zou kunnen? Een bank die best opnieuw gestoffeerd kan worden?

Op dit moment onderzoeken de gemeente Bergen, Uitgeest en Heiloo samen met allerlei instellingen en bedrijven uit de regio de haalbaarheid van een gezamenlijke milieustraat nieuwe stijl. Een milieustraat die gericht is op hergebruik en reparatie, in plaats van weggooien. Een mooie naam daarvoor is een ‘circulair centrum’.

Digitale enquête: vul in en win een leuke prijs!

Het team wil graag weten wat inwoners vinden van dit idee, hoe vaak inwoners nu al spullen hergebruiken of (laten) repareren en welke faciliteiten u zou gebruiken bij een circulair centrum. Daarom staat tot en met 15 november een enquête online op www.ikdenkmeeoverheiloo.nl. De vragen gaan niet alleen over de milieustraat van de toekomst maar ook over de huidige milieustraat. Onder de deelnemers wordt een leuke prijs verloot!

Resultaten

De resultaten van de enquête worden gebruikt om het idee van het circulair centrum verder uit te werken. Begin volgend jaar organiseert het kernteam een bijeenkomst om inwoners te informeren over de voortgang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio