6.5 C
De Bilt

Dichters uitgenodigd voor Gedichtendag 2024

Aalsmeer – De eerstvolgende KCA Gedichtendag – donderdag 25 januari – belooft een bijzondere te worden aangezien het de 25e is! Dichters worden van harte uitgenodigd hieraan mee te doen. Let op: insturen betekent ook voordragen tijdens de KCA poëzieavond die naar alle waarschijnlijkheid wederom in cultureel café Bacchus Aalsmeer plaatsvindt.

Het thema is ‘Thuis’. Wat is jouw gevoel als je denkt aan ‘thuis’? Laat je dichterlijke kijk en creatieve woorden erop los: restricties voor de lengte of stijl zijn er niet. Stuur je bijdrage vóór 1 januari 2024 naar poezie@kunstencultuuraalsmeer.nl. Van de gedichten wordt ook een bundel gemaakt die te koop is tijdens de avond.

Keuze nieuwe Dorpsdichter valt op Gedichtendag

Gemeente Aalsmeer is op zoek naar een officiële gemeentelijke dorpsdichter, die voor de komende drie jaar namens Aalsmeer en Kudelstaart gedichten voordraagt. Er wordt gezocht naar een creatieve geest met een groot hart voor poëzie, Aalsmeer én Kudelstaart.

Dichters kunnen aanmelden

Tot 31 december 2023 kunnen belangstellenden voor deze bijzondere positie zich aanmelden door twee gedichten in te zenden waarvan in ieder geval één een link heeft met Aalsmeer en/of Kudelstaart. Uit alle inzendingen zal een selectie worden gemaakt van veelbelovende dichters. Die gaan meedoen aan de verkiezingsavond op 25 januari 2024, tijdens de viering van Gedichtendag. Wil je je aanmelden voor Dorpsdichter gebruik dan het adres: lisanne.van.der.pal@aalsmeer.nl. Ook voor vragen of meer informatie over de functie van Dorpsdichter kan gemaild worden naar dit adres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio