6.5 C
De Bilt

Dorpsdichter gezocht voor Aalsmeer en Kudelstaart

Gemeente Aalsmeer is op zoek naar een officiële gemeentelijke dorpsdichter, die voor de komende drie jaar namens Aalsmeer en Kudelstaart gedichten voordraagt. Er wordt gezocht naar een creatieve geest met een groot hart voor poëzie, Aalsmeer én Kudelstaart.

De dorpsdichter schrijft in ieder geval één keer per maand een gedicht over Aalsmeer en/of Kudelstaart. Dit kan zijn over gebeurtenissen en ontwikkelingen – lokaal, in Nederland of in de wereld – die de Aalsmeerse samenleving raken en op een poëtische manier aandacht verdienen. Deze gedichten draagt de dichter voor bij bijzondere gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwjaarsreceptie, bijzondere evenementen of openingen.

Ben jij onze nieuwe dorpsdichter?

Ben jij de creatieve geest die we zoeken? Heb jij naast een passie voor poëzie een goede performance en ben je woonachtig in gemeente Aalsmeer? Kun jij gemiddeld één keer per maand een gedicht uitbrengen en ben je bereid om bij belangrijke gelegenheden op te treden? Dan zijn wij ook op zoek naar jou! Je volgt dan wellicht Jan Daalman op die de afgelopen vier jaar de rol van dorpsdichter met verve vervulde.

Aanmelden

Tot uiterlijk 31 december 2023 kun je je aanmelden voor deze bijzondere positie door twee gedichten in te zenden waarvan in ieder geval één een link heeft met Aalsmeer en/of Kudelstaart. Uit alle inzendingen zal een selectie worden gemaakt van veelbelovende dichters. Die gaan meedoen aan de verkiezingsavond op 25 januari 2024, tijdens de viering van de Nationale Gedichtendag. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je aanmelding naar lisanne.van.der.pal@aalsmeer.nl.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over de zoektocht naar de dorpsdichter? Neem dan contact op met lisanne.van.der.pal@aalsmeer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio