9.8 C
De Bilt

Drinkwatertransportleiding vervangen door PWN

Aalsmeer – Een aantal drinkwatertransportleidingen zijn verouderd. Om schade door lekkages te voorkomen voert PWN op 8 en 9 februari werkzaamheden uit aan deze leidingen. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Boeingavenue Schiphol-Rijk en de Legmeerdijk in Aalsmeer.

Locaties drinkwatertransportleidingen

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fases. Fase 1 is vanaf de Boeingavenue tot aan het Bielzenpad in Aalsmeer. Het tweede stuk van deze boring gaat dwars door Aalsmeer van het Bielzenpad tot aan de Zwarteweg. De drinkwatertransportleidingen zijn al aan elkaar gelast tussen de Zwarteweg en de Legmeerdijk en liggen klaar om getransporteerd te worden.

Drinkwatertransportleidingen Aalsmeer – Foto: Van Baarsen

Omleidingen en afsluitingen

De drinkwatertransportleiding wordt via het Spoorlijnpad getransporteerd richting de boorlocatie. Om dit te realiseren worden de kruisingen Zwarteweg en Ophelialaan gedurende korte periode afgesloten voor het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer zoveel mogelijk binnen de bestaande omleidingsroutes die nu al gelden voor de Burgemeester Kasteleinweg omgeleid. Voor de nood- en hulpdiensten worden voorzieningen getroffen zodat deze in geval van nood er door kan. Ook zijn er verkeersregelaars bij de werkzaamheden betrokken. ‘Achter de Wilgen’ is bereikbaar via rijplaten.

Planning en afsluitingen

De planning van de afsluitingen is als volgt:

  • Ophelialaan – Spoorlijnpad (afsluiting): Maandag 8 februari van 19:00 uur t/m dinsdag 9 februari 19:00 uur
  • Zwarteweg – Spoorlijnpad (afsluiting): Maandag 8 februari van 19:00 uur t/m dinsdag 9 februari 05:00 uur. Om 05:00 uur is de Zwarteweg weer volledig open voor verkeer.
  • De Jac. P Thijsselaan is volledig dicht tot en met half maart vanwege rioolwerkzaamheden maar wordt 8 en 9 februari beschikbaar gemaakt voor nood- en hulpdiensten. Overig verkeer kan tot 12 maart géén gebruik maken van de Jac. P. Thijsselaan.

Vragen?

Meer informatie vindt u op de website www.pwn.nl/geplandwerk. Heeft u vragen over deze geplande werkzaamheden aan de drinkwatertransportleiding? Dan kunt u contact opnemen met www.pwn.nl/contact.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio