Duurzaamheidslening nu nog makkelijker

Haarlem – Met de duurzaamheidslening maakt de gemeente Haarlem het voor bewoners voordeliger om duurzame maatregelen te kunnen betalen. De gemeente biedt deze lening al 8 jaar aan. De duurzaamheidslening is nu uitgebreid. Zo kan de aanvraag online worden gedaan, zijn er extra maatregelen toegevoegd en is het maximale leningsbedrag verhoogd naar 25.000 euro.

In een energiezuinige woning bespaar je energie en woon je comfortabeler. Met de lening kunnen Haarlemmers duurzame maatregelen in huis financieren, zoals isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. In de nieuwe regeling zijn extra maatregelen toegevoegd, zoals de aanleg van een groen dak, de gasafsluiting als je gasvrij gaat wonen en duurzame ventilatie. Ook het laten opstellen van een maatwerkadvies kan je nu meefinancieren. Doe je mee aan een collectieve oplossing zoals een collectief zonnedak of een straatwarmtekoudeopslag? Ook daar kun je de duurzaamheidslening voor gebruiken.

Wat houdt de lening in?

Met de duurzaamheidslening financier je energiebesparende maatregelen in en aan de woning. Haarlemmers kunnen minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro lenen. Voorheen was het maximale leenbedrag 15.000 euro. Je leent het bedrag tegen een vaste lage rente (momenteel 1,6 %) en je lost het in 10 – 15 jaar af, afhankelijk van de hoogte van het bedrag van de lening. Je kunt de lening nu ook online aanvragen: https://www.svn.nl/leningen/Haarlem/Duurzaamheidslening.

Duurzaam doen

Haarlem wil bewoners stimuleren duurzame maatregelen te nemen en biedt daarom de duurzaamheidslening aan. Het college werkt aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema is blij met de uitbreiding van de lening: “In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Daarom willen we het voor bewoners makkelijker maken om duurzame maatregelen te kunnen betalen. Zo komt een klimaatneutraal en aardgasvrij Haarlem weer een stapje dichterbij. De uitbreiding van de duurzaamheidslening past helemaal in het coalitieakkoord ‘Duurzaam doen’.”

Inge bespaart 1.000 euro per jaar

Met de campagne ‘Haarlem wordt steeds gasvrijer’ wil de gemeente Haarlemmers bewust maken van onze toekomst zonder gas. Meerdere Haarlemmers nemen al maatregelen. Zo bespaart Inge 1.000 euro per jaar aan energiekosten. Dankzij de duurzaamheidslening heeft zij veel maatregelen toch kunnen nemen. De lening vindt Inge makkelijk af te lossen. Zie www.haarlemgasvrijer.nl/.

Meer weten over de duurzaamheidslening? Kijk op https://www.haarlem.nl/duurzaamheids-lening/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img