2.2 C
De Bilt

Een praatje in Heemstede met een onbekende én gratis koffie

Wie woensdagochtend 28 september op het ‘bloemenplein’ van de weekmarkt in Heemstede loopt kan zomaar van een wildvreemde een kopje koffie krijgen. Dit is onderdeel van de Steljevoor– campagne, een initiatief om mensen laagdrempelig met elkaar contact te laten maken. Het doel: meer oog voor elkaar hebben. De campagne Steljevoor is de aftrap van de Week van de Ontmoeting, die samenvalt met de landelijke week tegen de eenzaamheid van 29 september tot en met 8 oktober. 

Steljevoor-campagne Heemstede

Gewoon ‘hoi’ zeggen tegen een onbekende, wie doet dat weleens? Terwijl we allemaal opknappen van positief, menselijk contact. Op het bloemenplein voor het raadhuis (van 9.00 -13.00 uur) en bij  station Heemstede-Aerdenhout (van 10.00 – 14.00 uur) attenderen stickers en posters je op de Steljevoor campagne. Voorbijgangers krijgen gratis twee koppen koffie. Een voor zichzelf en een om weg te geven aan een onbekende. Zodat ze – al is het maar even – contact maken met elkaar.

Klein gesprek met positief effect

Wethouder Sam Meerhoff (Heemstede) geeft aan: “Een klein gesprekje kan al een positief effect hebben op iemands humeur. Je voelt je minder alleen en daar knap je van op. Ik werk daarom graag mee aan deze campagne. Op 28 september tussen 12.00 en 13.00 uur help ik het koffie uitdeelteam op het bloemenplein voor het raadhuis. Ik vind dit echt een leuke actie. Op een lichtvoetige manier vragen we aandacht voor iets wezenlijks.”

Werkt zo’n actie echt?

Bij een vergelijkbare publiekscampagne gaf bijna 70 procent van de ondervraagden aan dat contact met een voorbijganger hun stemming had verbeterd. Alles wat bijdraagt om men­sen verbinding te laten maken en eenzaamheid of somberheid tegengaat is welkom.

Samenwerking

‘Steljevoor’ is in opdracht van de gemeente Heemstede en Bloemendaal, in samenwerking met lunchroom Teestie, stichting WIJ Heemstede en stichting Welzijn Bloemendaal. De campagne is een initiatief is van NS en ProRail.

Meer informatie is te vinden op  www.steljevoor.info/heemstede en www.steljevoor.info/bloemendaal. Houd lokale kranten en social media in de gaten voor het programma van de Week van de Ontmoeting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio