2.4 C
De Bilt

Eerste prijs van de afvalcampagne uitgereikt

Purmerend – In november startte gemeente Purmerend met een afvalcampagne. Met deze campagne wil zij bewustzijn creëren voor het scheiden van afval. In dit eerste deel van de campagne werd antwoord gegeven op de vraag hoeveel van ons restafval nog gescheiden kan worden. De prijs was een handige afvalscheidingsemmer voor in huis. Afgelopen donderdag heeft wethouder Paul van Meekeren de afvalemmer overhandigd aan prijswinnaar meneer Baysal.   

Afval scheiden is niet voor iedereen de leukste bezigheid. Maar het levert veel op, niet alleen voor het milieu maar ook voor jezelf. In november konden inwoners van Purmerend en Beemster meedoen met de prijsvraag op www.openoverafval.nl. In een filmpje gaf afvaldeskundige Ellen uitleg over het scheiden van het restafval. Aan het eind van het filmpje stelde zij de vraag ‘hoeveel van ons restafval kan nog gescheiden worden’? Wie goed opgelet had, wist dat dit ‘meer dan de helft’ is en kon de vraag beantwoorden en meedingen naar de prijs: een handige afvalscheidingsemmer voor in huis. De heer Baysal had het juiste antwoord gegeven en kwam als winnaar uit de bus. Wethouder Paul van Meekeren bedankte hem voor zijn deelname: ‘Enorm bedankt voor het meedoen en gefeliciteerd met uw prijs. Ik hoop dat deze afvalemmer u helpt bij het nog beter scheiden van uw afval. Want door hier met zijn allen bewust mee bezig te zijn helpen we niet alleen de wereld, maar brengen we ook de afvalrekening naar beneden.

Open over afval

Deze prijsvraag was een onderdeel van de grotere afvalcampagne ‘open over afval’. Komende maanden zullen inwoners hier meer van zien. Deze week start een nieuwe prijsvraag op de website www.openoverafval.nl, waar iedereen weer aan mee kan doen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio