2.1 C
De Bilt

Energiecoaches aan de slag in Wormerland

De energieprijzen blijven maar stijgen. Iedereen ziet dit terug op zijn energierekening. Gemeente Wormerland gaat energiecoaches inzetten. Samen met WormerWonen heeft zij inwoners van Wormerland opgeleid tot energiecoach. Zij gaan dorpsgenoten helpen met het omlaag brengen van hun energiekosten. Vrijdag 3 juni hebben de eerste vijf coaches hun training afgerond.

Energiecoaches Wormerland

Wethouder Halewijn verraste hen met een certificaat. De energiecoaches komen uit Wormerland. Als vrijwilliger willen ze graag iets bijdragen in hun eigen dorp. De coaches komen bij je langs met tips en adviezen over energiebesparing in je woning. Eventueel helpen zij met het aanbrengen van de producten uit de gratis energietoolbox die je krijgt bij een huisbezoek.

Martin de Jongh: ‘Ik ben sinds 3 jaar met pensioen. Voor die tijd werkte ik 10 jaar bij een woningcorporatie als vakspecialist installaties. In die functie was ik betrokken bij contacten met bewoners en verduurzamen van woningen. Die contacten vond ik altijd leuk. Dus ik zet me graag in als één van de energiecoaches.’

Pablo Lino Calle Boulicaud: ‘Ik ben zelf al een tijdje bezig om mijn woon- en werkruimte zo energiezuinig en toch aangenaam te maken. Dat bespaart kosten en is ook goed voor het milieu. Het lijkt mij leuk om buurtgenoten te helpen. En zo leer ik zelf ook meer over verduurzaming.’

Wie kan een energiecoach aanvragen?

Niet iedereen kan een beroep doen op de energiecoach. Gemeente Wormerland wil graag de mensen helpen die de kostenbesparing het hardst nodig hebben. Met vijf coaches kunnen we ook niet bij iedereen langs. Daarom sturen wij inwoners die in aanmerking komen voor een bezoek van de energiecoach een gepersonaliseerde briefkaart. Met deze briefkaart kunnen zij zich opgeven voor een bezoek.

Wilt u meer weten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio