21.5 C
De Bilt

Feestelijke start bouw Thamenhof met koop- en huurappartementen in Uithoorn

Maandag 3 april is de bouw van nieuwbouwproject Thamenhof feestelijk gevierd. Het project in Uithoorn bestaat uit 127 moderne nieuwbouwappartementen in drie gebouwen voor de sociale, middeldure en vrije sector verhuur en bevat ook 2 twee-onder-een-kapwoningen voor particulieren. Het is ontwikkeld door Expo Vastgoed en Van Wijnen Projectontwikkeling. Newomij is de eigenaar van 115 huurwoningen.

Heerlijk wonen in het groen

Het project is gesitueerd langs de Vuurlijn, dat onderdeel is van UNESCO werelderfgoed de Stelling van Amsterdam. Thamenhof betekent wonen en leven in het groen met het gemak van alle voorzieningen dichtbij. De woningen zijn middenin de randstad en het Groene Hart en dicht bij belangrijke voorzieningen, uitvalswegen en de toekomstige tramhalte van de Uithoornlijn met een snelle verbinding naar Amsterdam.

Terugdringen woningtekort

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur van Newomij: “In deze uitdagende tijd voegen we wederom betaalbare huurwoningen aan de woonmarkt toe. Bewoners uit Uithoorn en omgeving kunnen hiermee een volgende stap maken in hun wooncarrière naar een mooi appartement in een parkachtige omgeving.”

Wethouders Ferry Hoekstra en Jan Hazen verrichten symobilische handeling op de bouwplaats (storten van beton)
Wethouders Ferry Hoekstra en Jan Hazen verrichten symobilische handeling op de bouwplaats (storten van beton) – Foto: Newomij

Ook de gemeente Uithoorn is lovend over het nieuwbouwproject Thamenhof

Jan Hazen, wethouder gemeente Uithoorn: “De omzetting van dit bedrijventerreintje naar een woonbestemming heeft de nodige voeten in de aarde gehad, ook vanwege de ligging bij de groengebieden en de Unesco Stelling van Amsterdam. Ik ben dan ook blij dat de bouw is gestart om de zo broodnodige woningen voor onze inwoners te realiseren. Samen met mijn collega wethouder Ferry Hoekstra (wonen) verheugen we ons op een snelle realisatie van een mooie toevoeging aan onze gemeente.”

Over de huurappartementen

Alle appartementen hebben ruime lichtinval, een eigen balkon en zijn voorzien van een moderne keuken en badkamer. Er zijn één of twee slaapkamers, een inpandige berging en voldoende parkeergelegenheid.

Over de twee-onder-een-kapwoningen

De energieneutrale en comfortabele koopwoningen liggen aan de Vuurlijn in een groene omgeving. Er zijn vijf kamers waarvan vier slaapkamers. De woningen hebben twee badkamers en één apart toilet. De achtertuin van de woningen is gelegen op het zuidwesten. Naast een inpandige berging is er ook een afgesloten garagebox voor twee auto’s.

Robbert Ter Weijden (Raad van Bestuur Newomij), Ferry Hoekstra en Jan Hazen (Wethouders gemeente Uithoorn) en Frank Klomp (Directeur Ontwikkeling at Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V.) – Foto: Newomij

Belangstelling voor wonen in de Thamenhof?

Naar verwachting worden de woningen medio 2024 opgeleverd. Begin 2024 starten we met de verhuur. Belangstellenden voor de huurwoningen vinden meer informatie op www.hureninthamenhof.nl waar ze zich ook kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief.  Voor de koopwoningen kan contact worden opgenomen met EKZ makelaars of kijk voor meer informatie op www.vuurliniehof69.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio