7.7 C
De Bilt

Fietspad Zaanse Schans toegankelijk voor (brom)fietsers

Zaanse Schans De voorzitter van de veiligheidsregio heeft na overleg met het college van burgemeester en wethouders het aanwijsbesluit over het afsluiten van het fietspad bij de Zaanse Schans, afgelopen vrijdag ingetrokken. Dit betekent dat de route gewoon open blijft voor (brom)fietsers.

Zaanse Schans

De afgelopen weekenden geeft een rustig beeld in de regio en op de Schans. De maatregel om de fietsroute bij de Zaanse Schans af te sluiten vanwege het niet kunnen waarborgen van de 1,5 meter afstand tussen bezoekers om corona-besmetting tegen te gaan, blijkt als gevolg hiervan niet langer meer noodzakelijk. Daarom is het aanwijzingsbesluit ingetrokken. Gemeente Zaanstad betrok partijen als de fietsersbond bij de beslissing om het fietspad af te sluiten.

Vervolg beslissing open houden fietspad

Binnenkort bekijkt gemeente Zaanstad samen met belanghebbenden als stichting de Zaanse Schans, gemeente Wormerland en de fietsersbond welke alternatieve oplossingen er zijn om de 1,5 meter afstand te waarborgen tijdens drukke momenten en ervoor te zorgen dat de (brom)fietsers hun weg op een goede manier kunnen blijven vervolgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio