22.5 C
De Bilt

Fietspaden langs De Baandert worden rood

Heemskerk – De komende weken vinden er werkzaamheden plaats aan de fietspaden langs De Baandert tussen de Zevenhoeven en Maerelaan. Deze fietspaden, inclusief die op de rotondes, worden voorzien van een rode asfaltlaag.

Waterdoorlatend

Daarnaast krijgt het fietspad aan de kant van De Velst een waterdoorlatende constructie onder het asfalt. Het water dat wordt opgevangen onder het fietspad komt middels een drainage terecht in de Neksloot aan de overzijde. Het fietspad aan dorpszijde wordt opgehoogd en watert in het park af.

Werk start op 22 oktober

De werkzaamheden starten op 22 oktober en worden gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden aan de fietspaden worden de fietsers omgeleid via één van de bestaande fietspaden. Gedurende de werkzaamheden aan de fietspaden op de rotondes worden de fietsers langs de werkzaamheden geleid.

Bushalte tijdelijk opgeheven

Vanaf maandag 22 oktober is de bushalte op de Baandert aan de zijde van De Velst tijdelijk opgeheven voor vier weken. De eerstvolgende halte is aan de Maerelaan. Bij het asfalteren wordt de rotonde Zevenhoeven twee dagen afgesloten tussen 09.00 en 15.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de Tolweg, de BP blijft bereikbaar. De totale werkzaamheden duren naar verwachting acht weken.

Ook rotonde geasfalteerd

Tijdens de laatste twee werkdagen wordt de rotonde Maerelaan – Baandert geasfalteerd. Deze is dan twee dagen dicht voor alle verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Prof. ten Doesschatestraat. De reconstructie van de fietspaden langs De Baandert is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Provincie Noord-Holland ter verbetering van de verkeersveiligheid van de fietser.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio