31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Flexwoningen in De Nieuwe Kern in Ouder-Amstel

Ouder-Amstel – De vraag naar woningen in zowel Ouder-Amstel als omliggende gemeenten is torenhoog. Voor de gemeente Ouder-Amstel alle reden om in verschillende projecten ruim baan te maken voor extra woningbouw. Deze projecten kosten tijd, terwijl de nood hoog is. Daarom ligt er nu een voorstel bij de gemeenteraad voor het bouwen van zogenaamde flexwoningen in De Nieuwe Kern.

Circa 540 tijdelijke woonunits voor studenten, jongeren en starters. De realisatie van het plan is nog afhankelijk van de toekenning van een subsidie bij de Woonimpuls van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zo snel mogelijk extra woningen

Met De Nieuwe Kern krijgt Ouder-Amstel er een compleet nieuwe wijk met circa 4.500 huizen bij. Het gaat nog enkele jaren duren, voordat de eerste paal de grond in gaat en eerste huizen er staan. Om de woningnood onder studenten, jongeren en starters nu al aan te pakken, wil de gemeente voor de periode van 10 tot 15 jaar 540 flexwoningen neerzetten in het gebied. Het plan is om deze flexwoningen te bouwen op het huidige evenementenparkeerterrein P-Bus en het parkeerterrein te verplaatsen naar een locatie nabij station Duivendrecht.

Belangrijke bijdrage aan woningnood

Wethouder Willem Jansen, verantwoordelijk voor De Nieuwe Kern, is erg enthousiast: “Met De Nieuwe Kern leveren we op termijn een belangrijke bijdrage aan de grote woningnood. Door het realiseren van flexwoningen willen we ook de komende jaren al studenten en jongeren en starters een eigen plek bieden in de Nieuwe Kern om te wonen. Als de raad onze plannen omarmt en het financieel rondkomt, kunnen zij hun intrek nemen in één van de flexunits.”

In samenwerking met woningcorporaties

De flexwoningen bestaan uit studio’s en tweekamerappartementen met een huurprijs tussen de 420,- en 720,- euro (prijspeil 2021). Woningcorporaties Eigen Haard en Ymere hebben de intentie om samen te werken aan de realisatie van dit project. Wethouder Wonen Barbara de Reijke is blij dat hier een project met flexwoningen gerealiseerd kan worden voor jongeren en starters uit onze gemeente.

Onder voorbehoud van financiële haalbaarheid

Of de huizen er komen hangt af van de financiële haalbaarheid. Hiervoor is een subsidieaanvraag ingediend bij de Woningimpuls van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Indien deze subsidie wordt verstrekt, is ook de provincie Noord-Holland bereid bij te dragen en een miljoen euro beschikbaar te stellen voor de huizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio