12.7 C
De Bilt

Gedempte Singelgracht 27 mooiste project van 2018

Purmerend – Het project Gedempte Singelgracht 27 is door de werkgroep ‘Wonen boven Winkels’ unaniem gekozen als mooiste project van 2018. Voorzitter van de werkgroep, Pieter Dooper reikte donderdag de oorkonde ‘Mooiste project van 2018’ uit. “Wat de werkgroep betreft is dit het mooiste voorbeeld van historiserend bouwen, gerealiseerd in de binnenstad van Purmerend in 2018. Een pand van prachtige architectuur dat kwaliteit en exclusiviteit uitstraalt”, aldus Dooper. Het project Gedempte Singelgracht 27 is ontwikkeld door Keukelaar Beheer B.V en ontworpen door architectenbureau E.W.P.

In 2002 startte de werkgroep Wonen boven Winkels. De werkgroep zet zich in voor het verbeteren van de panden in de binnenstad en het toevoegen van woningen, winkels en andere functies. Wethouder Eveline Tijmstra: “Wonen in de binnenstad is belangrijk. Het zorgt voor een levendige en daardoor veiligere stad, ook na sluitingstijd. Daarnaast creëer je een beter winkelklimaat, een fraaier aanzicht van de binnenstad en natuurlijk meer woningen. Sinds 2002 zijn er al 250 woningen gerealiseerd.”

Vorig jaar besloot de werkgroep om jaarlijks te stemmen voor het mooist gerealiseerde project. Dit jaar stemde de werkgroep unaniem voor het project van  Keukelaar Beheer B.V., aan de Gedempte Singelgracht 27. Het pand bestaat uit een winkel en 5 appartementen en heeft een prachtige historische uitstraling. De bouw stond al veel eerder gepland, maar moest vanwege de brand in de Peperstraat worden uitgesteld. Dooper: “Toen wij onszelf binnen de werkgroep de vraag stelden welk pand als eerste in aanmerking zou komen voor ‘het mooiste project’ in de binnenstad, was er geen enkele twijfel. Binnen een minuut waren wij er samen uit, dat kon er maar één zijn namelijk: Gedempte Singelgracht 27.”

In de werkgroep Wonen boven Winkels zitten naast de gemeente ook projectontwikkelaars, architecten, woningcorporatie Wooncompagnie, investeerders en makelaars. Nieuwe leden blijven welkom. De werkgroep heeft bovenal een adviserende rol. Eigenaren van panden die aan een project denken, verbouw of nieuwbouw, kunnen contact opnemen met de werkgroep voor gratis advies, via wonenbovenwinkels@purmerend.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio