Geldwijzer: website met regelingen voor Zaanse minima

Zaanstad – Zaanstad wil inwoners met een laag inkomen nog beter ondersteunen. Dit gebeurt onder andere door de regelingen voor minima makkelijker vindbaar te maken. Op de nieuwe website www.geldwijzer.zaanstad.nl staan nu alle gemeentelijke (minima)regelingen maar ook regelingen van het Rijk, van stichtingen en wijk- en individuele initiatieven bij elkaar.

Geldwijzer voor 7.700 minima

In Zaanstad zijn 7.700 huishoudens die op of onder het minimuminkomen leven, 13 procent van de kinderen groeit op in armoede. Wethouder Songül Mutluer (Armoede): “Voor mensen met een laag inkomen is er in Zaanstad veel ondersteuning, maar we merken dat nog niet iedereen dit altijd goed weet te vinden. Dat is zonde, want het kan voor deze inwoners echt een verschil maken. Door de regelingen beter zichtbaar en vindbaar te maken via Geldwijzer, willen we meer mensen bereiken die dit hard nodig hebben.”

Handige vindplaats en doorverwijsplek

Op www.geldwijzer.zaanstad.nl heeft de gemeente een verzameling regelingen op één website samengebracht. Denk aan regelingen specifiek van de gemeente Zaaanstad, zoals Meedoen Zaanstad en de Woonkostentoeslag, maar ook van stichtingen zoals de Kledingbank en Stichting Leergeld en landelijke regelingen van het Rijk zoals huurtoeslag en kinderopvangtoeslag.

Verzamelplaats regelingen

Een verzamelplaats met regelingen was onder andere de wens van inwoners zelf, omdat ze nu vaak op verschillende plekken moeten zoeken naar informatie over (financiële) ondersteuning. Maar ook hulpverleners en de Sociaal Wijkteams kunnen de website gebruiken om inwoners die bijvoorbeeld digibeet zijn of de Nederlandse taal niet goed spreken, te wijzen op de mogelijkheden.

Mist u regelingen die er ook op moeten staan?

Of kent u initiatieven die nu niet op de site staan, maar wel de moeite waard zijn om te vermelden? Laat dit dan weten via regelingen@zaanstad.nl. Bij voldoende geschiktheid zorgen wij ervoor dat de regeling(en) op de site wordt opgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img