8.6 C
De Bilt

Gemeente Amstelveen ondersteunt blues- en jazzconcerten in de wijk

Amstelveen – Een avondje swingen niet ver van huis tijdens Jazz in de buurt & Blues in de wijk trekt jaar na jaar meer Amstelveners. Om ervoor te zorgen dat wijkbewoners elkaar op deze manier kunnen blijven ontmoeten en tegelijkertijd cultuur kunnen snuiven, geeft de gemeente Amstelveen opnieuw subsidie aan stichting TPodium voor het vullen van een nieuw speelseizoen. 

TPodium wil met de concertenreeks Jazz in de buurt & Blues in de wijk op een laagdrempelige manier cultuuractiviteiten in de wijk brengen. Niet alleen om bewoners uit de omgeving samen te brengen, maar ook om professionele muzikanten letterlijk een podium te bieden om zich zo verder te kunnen ontwikkelen.

“Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan het verrijken van het culturele aanbod in de wijken”, zegt wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur). “Het Amstelveners mogelijk maken om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met allerlei vormen van kunst en cultuur ondersteunen wij dan ook van harte.”

Voor het afgelopen speelseizoen, waarin 28 concerten werden gegeven in de periode van oktober 2017 tot en met mei 2018, ontvangt TPodium 2.500 euro. Voor het komende seizoen wordt ook 2.500 euro toegekend. Van 5 oktober tot juni volgend jaar vinden 30 blues- en jazzconcerten plaats in de wijkcentra Villa Randwijck, De Bolder, Alleman en vanaf januari ook in de wijk Elsrijk.

 

Voor meer informatie: www.tpodium.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio