10.4 C
De Bilt

Gemeente Heiloo helpt inwoners met subsidie voor isolatie

De gemeente Heiloo biedt inwoners een subsidie voor isolatie in huis. De subsidie is bedoeld voor huiseigenaren van bestaande koopwoningen met een WOZ-waarde, die in 2022 lager was dan het gemiddelde van 476.000 euro in de gemeente Heiloo.

Extra ondersteuning

Wethouder Duurzaamheid, energie en klimaat Ronald Vennik legt uit: “Hoge energieprijzen zorgen ervoor dat veel woningeigenaren extra aandacht besteden aan het verduurzamen van hun woning. Naast de landelijke subsidies wil de gemeente Heiloo haar inwoners extra ondersteunen met deze regeling.” Later dit jaar komt er ook een aanvullende subsidie voor huishoudens met een inkomen tot 150% van het bijstandsniveau. Daarmee wil de gemeente zo veel mogelijk inwoners de kans bieden om te verduurzamen.

Klimaatplein gemeente Heiloo

Alle informatie over de subsidiemogelijkheden en het nemen van andere duurzame maatregelen staan op http://klimaatplein.heiloo.nl.

Energiescan

Inwoners die graag hun woning willen isoleren, maar niet weten waar ze moeten beginnen kunnen kosteloos een energiescan aanvragen bij Heiloo Energie. Dan komt er een vrijwillige energiecoach thuis om een stappenplan te maken voor het verduurzamen van de woning. Aanmelden kan via www.heilooenergie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio