14.9 C
De Bilt

Gemeente helpt Woningeigenaren hun energierekening omlaag te brengen

De Ronde Venen – Woningeigenaren in De Ronde Venen ontvangen in september een waardebon van € 70,-. Met de waardebon kunnen inwoners energiebesparende producten kopen bij bouwmarkten en webwinkels. Daarnaast kunnen inwoners tot 30 november 2020 gebruikmaken van de inkoopactie. Deze inkoopactie geldt voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, hybride warmtepomp, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Daar komt bij dat voor isolatiemaatregelen 30% vergoeding beschikbaar is. Het inschrijven voor de inkoopactie en informatie over de waardebon is te vinden op winstuitjewoning.nl.

Woningeigenaren ontvangen een waardebon van €70,-

In totaal is €282.025,- beschikbaar in de gemeente voor de actie. Op winstuitjewoning.nl is te zien hoeveel geld er nog beschikbaar is. Als het geld op is, vervalt de waardebon.

Woonlasten verlagen met kleine energiebesparende producten

De meeste woningeigenaren weten dat zij met isolatiemaatregelen en het plaatsen van zonnepanelen hun energierekening enorm verlagen. En hun woonplezier flink verhogen. Het gevolg van kleinere energiebesparingsproducten is minder bekend. Terwijl het plaatsen ervan makkelijk is en veel oplevert. Een LED-lamp is al snel 90% zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. Tochtstrips helpen je om minder gas te verbruiken en zorgt voor minder tocht in huis. Zo zijn er nog veel meer producten die woningeigenaren helpen goedkoper en prettiger te wonen.

Woningeigenaren kunnen bij aangesloten winkels energiebesparende producten kopen

Daarna uploaden zij de waardebon en het aanschafbewijs via de website van Winst uit je woning. Winst uit je woning controleert de aanvragen en zorgt samen met de gemeente dat het bedrag na goedkeuring van de aanvraag op de rekening van de bewoner wordt gestort. De aanvraag is voor woningeigenaren heel simpel, aangesloten winkels hoeven niets te doen. Kijk op www.winstuitjewoning.nl/derondevenen voor meer informatie over de actie.

Terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 6 tot 8 jaar

Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is erg interessant en biedt voordelen voor alle woningeigenaren. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Ook ontvangt iedereen ongeveer 20% van de aanschafprijs terug van de Belastingdienst. Door verbeterde techniek en lagere prijzen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 6 tot 8 jaar. Daarna krijgen inwoners nog ruim 20 jaar gratis groene stroom van hun eigen dak.

Lagere energiekosten door isolatie

Vooral woningen die voor 1976 zijn gebouwd, zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Dit gebrek aan isolatie kost de eigenaren van deze woningen onnodig veel energie. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost in verhouding weinig. De terugverdientijd is tussen de 3 en 5 jaar. Met vloerisolatie en isolatieglas besparen huiseigenaren op hun energierekening en maken zij hun huis een stuk comfortabeler. Een onafhankelijk adviseur controleert elke woning én helpt inwoners keuzes te maken voor het meest geschikte isolatietype.

Gemiddeld 30 procent vergoeding bij 2 of meer isolatiemaatregelen

Huiseigenaren die 2 of meer isolatiemaatregelen afnemen, krijgen van de Rijksoverheid 1 keer rond de 30% vergoeding op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen de inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen. Winst uit je Woning helpen inwoners met de subsidieaanvraag.

Meer gemak en lagere kosten door waterzijdig inregelen van de cv

De meeste verwarmingen in huizen zijn slecht afgesteld. Hierdoor worden sommige kamers snel bloedheet en andere  traag warm. Daarnaast verbruikt een slecht afgesteld systeem vaak veel meer gas dan nodig. Lokale installateurs zijn beschikbaar om cv-systemen zo goed mogelijk in te regelen. De inkoopactie biedt ook ‘doe-het-zelf kits’ voor de handige klusser.

Woning verwarmen met een Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw cv-ketel. De warmtepomp werkt op elektriciteit en zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. Dit leidt tot een sterke daling van het gasverbruik. Alleen voor de verwarming van het tapwater of als de warmtepomp niet aan de warmtevraag kan voldoen doordat het buiten erg koud is, springt de cv-ketel aan. Hoe beter uw huis geïsoleerd is, hoe minder de cv-ketel hoeft bij te springen en hoe meer u bespaart op de energierekening.

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio