15.8 C
De Bilt

Gemeente Wormerland krijgt MEER-subsidie van Rijk voor isolatie woningen Plaszoom/Molenbuurt

Gemeente Wormerland heeft van het Rijk de subsidie MEER (Meerjarige Experimenten Effectieve Renovatiestromen) verkregen. Met deze subsidie kan de gemeente de verduurzaming van maximaal 100 woningen stimuleren. De gemeente heeft hiervoor de wijken Plaszoom en Molenbuurt geselecteerd. Woningeigenaren uit deze wijken kunnen dankzij de subsidie isolatiemaatregelen tot een bedrag van 7.500 euro bekostigen. De subsidie is bedoeld voor een specifieke groep koopwoningen van tussen de 1950 en 1975 die tot nu toe geen energiebesparende maatregelen hebben genomen. De bedoeling is dat de subsidie wordt gebruikt om de woningen in één keer verregaand te verduurzamen.

Wethouder Rolf van Wanrooij: “We staan voor een grote opgave als het gaat om verduurzaming. Het is voor mensen niet altijd mogelijk om de kosten voor het isoleren van hun huis helemaal zelf te bekostigen. Dankzij de subsidie kunnen we tot maximaal 100 woningeigenaren tegemoet komen in hun kosten. Daarmee zetten we weer een stap op weg naar een meer duurzame gemeente.”

MEER-subsidie

Nederland heeft nog miljoenen woningen die te veel energie gebruiken. Deze moeten vóór 2050 allemaal verduurzaamd zijn. Met de MEER-subsidie ondersteunt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties koplopers. Dat kunnen samenwerkende gemeenten zijn, woningbouwcorporaties, ontzorgende intermediairs en renovatiebedrijven. De subsidie wordt verstrekt in het kader van het programma Verbouwstromen. Ze is bestemd voor woningeigenaren – zoals woningbouwcorporaties en particulieren – die voor de verduurzaming van hun woning(en) deelnemen aan een langjarige en grootschalige samenwerking met andere woningeigenaren, bedrijven en gemeenten. Want door samen te werken, op te schalen en langjarige zekerheid te bieden aan de bouwbranche, kunnen met dezelfde menskracht véél meer woningen worden aangepakt.

Op de website van de gemeente komt in het najaar meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden tot aanvraag. Volg de website en social media om hiervan op de hoogte te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio