Gemeentehuis Beemster wordt vaccinatielocatie

Beemster – Het gemeentehuis van Beemster aan de Rijn Middelburgstraat 1 in Middenbeemster is vanaf woensdag 14 april een vaccinatielocatie voor huisartsen uit de regio. De leegstaande westvleugel van het gemeentehuis wordt ingericht als priklocatie voor huisartsen. De vaccinaties gebeuren volgens de landelijke vaccinatiestrategie.

Westvleugel gemeentehuis vaccinatielocatie

Vanaf 8 april is gestart om de leegstaande ruimte in te richten als vaccinatielocatie. Vanaf 14 april starten huisartsen met vaccineren van patiënten. Landelijk is er bepaald welke patiënten wanneer aan de beurt komen. De huisarts nodigt de patiënten per brief uit. De patiënt kan met de gegevens uit de uitnodiging zelf een afspraak maken voor de vaccinatie.

Zo snel mogelijk vaccinatie krijgen

“Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk hun vaccinatie tegen het coronavirus krijgen. Hiervoor is het noodzakelijk dat extra locaties zoals deze worden ingezet. Het is de enige manier om het coronavirus onder controle te krijgen zodat we het normale leven zo snel mogelijk kunnen hervatten en de druk op de gezondheidszorg verlagen”, aldus Eric Schoofs namens de regionale huisartsenzorg.

Onbekend voor hoelang

Buurtbewoners zijn geïnformeerd over de komst van de priklocatie. Het is nog niet bekend hoe lang het gemeentehuis van Beemster een priklocatie is. Dit hangt samen met het landelijk verloop van de coronavaccinaties. Buurtbewoners worden op de hoogte gebracht als hierin ontwikkelingen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img