7.8 C
De Bilt

Gerda Blom nieuwe gemeentesecretaris van Zaanstad

Zaanstad – De selectiecommissie is enthousiast over de aanstelling van Gerda Blom en laat weten: “Gerda Blom heeft ruime ervaring in overheidsland en weet ook in de regio goed de weg. Ze heeft bovendien samen met ons dezelfde ambitie: Zaanstad mooier en beter maken. Met haar kennis en kunde op het gebied van organisatieontwikkeling denken we dat de gemeente een gemeentesecretaris in huis haalt die mee kan helpen Zaanstad verder te laten groeien.”

Gerda Blom van Purmerend naar Zaanstad

Sinds september 2017 is Gerda Blom in dienst als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Purmerend. Daarnaast gaf ze de afgelopen anderhalf jaar leiding aan het intergemeentelijk team dat vanuit de Veiligheidsregio werkte aan de bestrijding van de coronacrisis. Ze heeft van 2001 tot 2017 gewerkt voor de gemeente Almere. Daar was ze onder andere programmadirecteur, adjunct-directeur en Directeur Stedelijke Ontwikkeling.

Mooie nieuwe uitdaging

Na vier jaar Purmerend ziet Blom Zaanstad als een prachtige nieuwe uitdaging: “Ik kijk er enorm naar uit om voor Zaanstad aan de slag te gaan. Zaankanters heb ik leren kennen als nuchtere doorzetters die de mouwen opstropen en het harde werk niet schuwen. Bovendien proef ik gemeenschapszin: de behoefte om er samen wat van te maken. Het samen werken aan het mooier en beter maken van de stad en de dorpen, daar hou ik van en dat past bij mij.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio