9.4 C
De Bilt

Geschiedenis Kennemerbataljon in nieuw licht

Op donderdag 23 november was in het gemeentehuis van Bloemendaal de boekpresentatie van “Het Kennemerbataljon: De geschiedenis van 2-4 R.I. en de inzet in Nederlands-Indië 1945-1948”. Historicus Thierry van den Berg werpt in dit boek een nieuw licht op de bijdrage van het Kennemerbataljon in een veelbewogen periode.

Van den Berg neemt ons mee naar 1945. Toen werd het Kennemerbataljon met voormalige leden van de Stormschool en het Korps Commando Troepen uitgezonden naar Indonesië. Het rijk geïllustreerde boek vol details en persoonlijke verhalen vertelt over de onverwachte uitdagingen en de confrontatie met het lokale verzet.

De boekpresentatie was onder grote belangstelling van de veteranen die als eersten een exemplaar van het boek ontvingen. Hun aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld, net als die van directe familieleden en nabestaanden, die met spanning uitkeken naar het boek.

Dank aan de veteranen van het Kennemerbataljon

Ook wethouder Henk Wijkhuisen ontving een exemplaar van het boek en sprak daarbij zijn dank uit aan de veteranen voor hun buitengewone inzet. “Jullie hebben niet alleen geschiedenis geschreven, maar ook de basis gelegd voor de vrijheid die we vandaag koesteren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio