Gezamenlijke handhavingscyclus De Weeren succesvol

Hoofddorp – Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners 25 juni op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg zijn enkele overtredingen aangetroffen door de aanwezige partners. Bij twee woningen was sprake van illegale bewoning. Daarnaast bleek de eigenaresse van een op het terrein gevestigd bedrijf haar inkomsten niet op te geven bij de Belastingdienst. Verder zijn er in een pand resten van een oude hennepkwekerij aangetroffen.

 
De actie is uitgevoerd door de politie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en de Belastingdienst. De actie vond plaats onder de vlag van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) en in overleg met het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Ook nam de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied deel. Vanaf december 2016 zijn er in totaal vijf gezamenlijke handhavingscontroles uitgevoerd op De Weeren. Bij de eerdere acties werden onder andere harddrugs, gestolen voertuigen en hennepplantages ontdekt. De actie van maandag 25 juni was de laatste in deze cyclus.
 

Aanleiding en doelstelling

Er zijn de afgelopen jaren signalen binnengekomen bij de politie en de gemeente over mogelijke criminele activiteiten op bedrijventerrein De Weeren. Bij voorgaande acties bleek dat deze signalen terecht waren en zijn overtredingen op heterdaad vastgesteld. Zoals het omkatten van auto’s, hennepteelt en meerdere milieuovertredingen.
Tijdens deze vijfde actie zijn nog maar enkele overtredingen geconstateerd, waarop vanzelfsprekend nader onderzoek gaat volgen door de betrokken instantie(s). De samenwerkende overheidsinstanties maken zich hard voor een veilig bedrijventerrein, waar geen plaats is voor ondermijnende criminaliteit.
De gezamenlijke handhavingsacties die de afgelopen anderhalf jaar hebben plaatsgevonden hebben vruchten afgeworpen. Er zijn bij de laatste twee acties aanzienlijk minder criminele activiteiten ontdekt. ‘Maar we blijven onverminderd aandacht houden voor criminele praktijen,’ aldus burgemeester Onno Hoes. ‘We gaan ons met ons nieuwe veiligheidsbeleid meer richten op, onder andere, de aanpak van criminele samenwerkingsverbanden, criminele praktijken op (verouderde) bedrijventerreinen, woon- en adresfraude en de productie van en handel in drugs.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img