11.6 C
De Bilt
vrijdag, 31 maart 2023

Gratis planten en compost in ruil voor tegels

Door de coronacrisis hebben de inwoners van Bloemendaal er drie jaar op moeten wachten, maar dit jaar gaat de Nationale Compostdag weer door. Op 25 maart krijgen inwoners in ruil voor tuintegels gratis plantjes en compost in de milieustraat in Overveen. Wethouder Henk Wijkhuisen helpt met het uitdelen.

Gratis compost

Er zijn 3.000 compostzakken beschikbaar. Deze worden op 25 maart uitgedeeld tussen 9.00 en 12.00 uur aan de Brouwerskolkweg 2 in Overveen. Inwoners kunnen maximaal 3 zakken per woonadres meenemen.

Tegels tellen

Gemeente Bloemendaal doet bovendien mee met het NK Tegelwippen. De gemeente die de meeste tegels wipt, wint. Het kampioenschap draait niet alleen om wie er met de winst vandoor gaat, maar heeft ook een hoger gemeenschappelijk doel. Wethouder Henk Wijkhuisen juicht al deze initiatieven toe. ‘Als we tegels vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen wordt Nederland klimaatbestendiger en dus koeler op warme dagen. Ook wordt ons land aangenamer voor insecten en andere dieren. Dit komt de biodiversiteit ten goede.’

Alle informatie en de spelregels staan op de website van Bloemendaal zet Stappen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio