17.5 C
De Bilt

Gratis psychiatrisch cabaret voor depressieven

Amsterdam – Op Blue Monday (maandag 21 januari), de meest depressieve dag van het jaar, is er een Gratis psychiatrisch cabaret met cabaretière Marjolijn van Kooten een hilarische compilatie van haar cabaretvoorstellingen over haar leven met psychische klachten. Deze is speciaal bedoeld voor mensen met een depressie en een kleine portemonnee. De voorstelling vindt plaats in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam en is gratis te bezoeken.

Marjolijn van Kooten biedt de compilatievoorstelling op Blue Monday aan omdat veel mensen met psychische klachten geen geld hebben om een avondje naar het theater te gaan. “Toen ik zelf nog depressief was en niet in staat was om te werken, had ik hier ook geen geld voor. Terwijl je er wel ontzettend van op kan knappen”, aldus Van Kooten. 

Zelfspot

Tijdens de psychiatrische cabaretvoorstelling zingt Marjolijn van Kooten ontroerende liedjes over haar leven als depressieve angsthaas en zwartkijker. Ze vertelt met zelfspot over depressie, de angst voor een terugval en hoop op een angstvrij leven. Zelf leed Marjolijn van Kooten jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van haar psychiater ontdekte ze echter haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Humor en troost

Marjolijn trok eerder samen met psychiater Bram Bakker twee seizoenen langs de theaters met de cabaretvoorstelling ‘Geen paniek’ die ging over angst en depressie. Inmiddels tourt ze solo met de succesvolle vervolgvoorstelling ‘Ik zie de bui al hangen’. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met depressie – en angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten 

Gratis

De gratis Blue Monday-cabaretvoorstelling is op 21 januari is te zien in het Betty Asfaltcomplex in Amsterdam en begint om 19.00 uur. Reserveren kan via www.bettyasfalt.nl. Bij de reservering moet u € 5,- betalen, maar die krijgt iedereen in het theater weer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio