8.2 C
De Bilt

Groen in de Buurt gaat verder in Heiloo

Inwoners met een idee voor een groene oppepper voor hun buurt, kunnen zich aanmelden bij het project Groen in de Buurt. Deelnemers krijgen hulp om het idee uit te werken tot een concreet plan. Daarna gaan ze samen met de buurt aan de slag. Dinsdag 21 november kunnen inwoners hun plannen verder uitwerken of nog indienen.

Nieuwe perken of beplanting rondom bomen maken het straatbeeld fleuriger. Ook kunnen ze ervoor zorgen, dat de wijk beter bestand is tegen extreem weer. Bomen en planten zorgen namelijk voor verdamping en verkoeling bij droog en heet weer. En minder tegels zorgt ervoor dat er extra water kan weglopen in de bodem bij grote regenbuien. Een groene straat geeft de leefbaarheid van de buurt en de gezondheid van de bewoners een boost. En de wijk wordt aantrekkelijk voor insecten, vlinders en vogels.

Groen in de Buurt

Het project is een samenwerking van de gemeente met Landschap Noord-Holland, IVN en de Natuur en Milieufederatie NH. Deze organisaties zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid.

Vorig jaar was de eerste ronde voor Groen in de Buurt. Zes bewonersgroepen in Heiloo hebben toen hun buurt klimaatbestendiger gemaakt. Zo is er beplanting geplaatst aan de Lijsterbes en bij Hoog en Laag, en zijn de garageboxen in Baetenburg versierd en verkoeld met groen.

De provincie en de gemeente stellen budget beschikbaar voor de uitvoering; de natuurorganisaties helpen bij het uitwerken van de plannen, het leggen van contacten, ecologisch advies en eventueel materiaal voor de uitvoering.

Ideeënavond Groen in de Buurt

Enthousiast? Meld u zich dan aan voor de inloop- en uitwerkavond op dinsdag 21 november om 19.00 uur in ’t Trefpunt aan Abraham du Bois-Hof 2 in Heiloo. Tijdens deze avond kunt u zowel plannen verder uitwerken als nieuw ideeën voorleggen. Aanmelden kan via www.mnh.nl/groenindebuurt-buch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio